Last news in Fakti

4 Май, 2016 20:31 1 938 3

Сериозен отпор срещу глобите за бежанци в ЕС

  • ес-
  • отпор-
  • бежанците

Вишеградската четворка отхвърли предложението на ЕК

Сериозен отпор срещу глобите за бежанци в ЕС - 1
Снимка: БТА/AP

Страните от Вишеградската четворка открито отхвърлиха предложението на ЕС, предвиждащо глоби за европейските страни, отказващи да дадат убежище на бежанци, съобщи WTOP.

Чешкият външен министър Любомир Заорлек определи предложението като „неприятна изненада“. Според него то се връща към принципа на задължителните квоти, които Унгария, Чехия, Словакия и Полша твърдо отхвърлиха.

Външният министър на Полша Витолд Вашчиковски каза, че „все още се чуди дали предложението е наистина сериозно“.

„Тези глоби са изнудване. Идеята за задължителни квоти е задънена улица. Иска ми се в ЕС най-сетне да разберат това“, заяви унгарският външен министър Петер Сиярто.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    България изобщо не роптае срещу квоти за чужденци,но НЕ Й И ДАВАТ!...Защото разбраха че дори и всичките бежанци да ни натресат,до няколко дена няма да остане нито един.Даже ще искаме още веднъж да ни ги дадат,че да оправдаем получените пари за строежа на лагерите:)
  • 2 Габровец

    1 0 Отговор
    Меркел покани всички талибани в Германия, а сега иска да ги натресе на цяла Европа. То и в Габрово каним на гости у съседите, но не и да си останат там завинаги.

    Коментиран от #3

  • 3 Carfen

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Габровец":

    Не само ще останат завинаги, ами ще повикат и родата. И от 2млн само за миналата година, ще станат 12-14млн. А Меркал ако иска да кани някого, да си го кани вкъщи.
Новини по държави: