Last news in Fakti

5 Май, 2016 20:52 1 936 1

Ислямска държава започна обща мобилизация в Сирт

  • ислямска държава-
  • мобилизация-
  • сирт

Групировката се готви за сражения с либийската армия

Групировката Ислямска държава обяви всеобща мобилизация в своята основна база в либийския град Сирт, съобщи ТАСС.

Съобщението е било разпространено от екстремистите по местен радио канал. Смята се, че те се готвят за офанзива срещу либийската армия.

Терористите включват в редиците си голям брой местни млади хора. С тях те искат да се конфронтират с правителствените войски в южната и източната част на града. От тяхното ръководство вече предупредиха жителите на Сирт да не напускат града. В противен случай техните домове могат да бъдат изгорени.

Либийските власти вече обявиха, че започват придвижването на допълнителни войски към Сирт. Те се готвят за възвръщането на пълния контрол над града. От там призовават за съдействие от местните жители.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    1 2 Отговор
    тези от снимката много ми приличат на мними 1млн.бежанци