Last news in Fakti

5 Май, 2016 17:17 1 275 1

Съдът посече един от противниците на Дилма Русеф

  • дилма русеф-
  • съдът-
  • едуардо куня

Председателят на долната камара в Бразилския парламент бе освободен от поста си

Върховният съд на Бразилия освободи от неговия пост председателя на долната камара в бразилския парламент Едуардо Куня, съобщи Би Би Си.

Това стана след искане от главния прокурор в страната. Куня е обвинен, че се е опитвал да възпрепятства разследване за корупция срещу него и че е сплашвал конгресмени.

Куня е един от най-яростните критици на бразилския президент Дилма Русеф. Той е и един от големите поддръжници на импийчмънта срещу нея. Той е обвиняван в приемането на подкупи и пране на пари. Разследването срещу него е част от скандала с бразилската държавна петролна компания „Петробраз“.

Смята, че политикът е приел подкупи на стойност $5 млн., за да подсигурява договори за компанията. Той отхвърля обвиненията. Куня заема третият най-влиятелен пост в Бразилия. Той е един от инициаторите на процедурата за импийчмънт срещу Русеф.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антиамериканец

    0 0 Отговор
    Viva Brazilia! Там би трябвало да познават американците, цветните им революции и да знаят как да им отговорят. Вамос Дилма. Света е с теб
Новини по държави: