Last news in Fakti

5 Май, 2016 18:29 5 512 0

Турската опозиция: В Анкара има преврат

  • ахмет давутоглу-
  • преврат-
  • турция

От там осъдиха оставката на Давутоглу

Турската опозиция: В Анкара има преврат - 1
Снимка: БТА/AP

Опозиционните сили в Турция определиха оттеглянето на премиера Ахмет Давутоглу като „преврат“, съобщи „Ройтерс“.

„Оставката на Давутоглу не трябва да се възприема като някакъв вътрешнопартиен проблем. Всички демократични поддръжници трябва да се опълчат на този своеобразен дворцов преврат.“ Това бе заявено от председателя на Републиканската народна партия  Кемал Кълъчдаролу

Според него това е пореден ход на президента Реджеп Ердоган, който цели да наложи доминация на президентската институция в страната. Отношенията между него и премиера Давутоглу се обтегнаха заради разногласия по планираните промени в конституцията. Давутоглу вече обяви, че няма да търси нов премиерски мандат.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: