Last news in Fakti

6 Май, 2016 09:41 1 140 0

Всеобща стачка в Гърция

  • стачка-
  • гърция

Около 500 български туристи са блокирани на Санторини

Всеобща стачка в Гърция - 1

Всеобща 48-часова стачка в знак на протест срещу провежданите от правителството пенсионни реформи и реформи в социалното осигуряване започва в Гърция, предаде агенция ТАСС. Участие в нея са заявили два големи синдиката на държавните служители.

В стачката ще се включат служителите на обществения транспорт. Днес и в събота в гръцката столица няма да работят метрото, тролеите, автобусите и трамваите.

В съответствие с решението на Изпълнителния съвет на Общогръцката федерация на журналистите към стачката ще се присъединят всички държавни и частни медии - вестници, телевизионни канали и радиостанции. От 6.00 тази сутрин до 6.00 часа в неделя няма да бъдат излъчвани новинарски програми.

Общогръцката федерация на моряците също обяви четиридневна стачка, която ще продължи до вторник сутринта.

Около 500 български туристи са блокирани на Санторини заради стачката на фериботите. В ефира на bTV екскурзоводът Светла Тодорова каза, че 5 български туроператора имат групи на гръцкия остров.

„Групата, с която аз пътувам, запази спокойствие”, посочи тя и допълни, че поне част от нашите сънародници са били настанени в хотел, управляван от българка.

Туристите ще останат там на 7, 8 и 9 май, като първата възможност за отплаване е на 10 май от 6:00 сутринта.

По думите на Тодорова, има и групи с провалена програма. Възможно е те да заведат дела срещу фериботната компания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: