Last news in Fakti

6 Май, 2016 13:51 1 521 0

Огнена напаст в Канада

  • огнена-
  • напаст-
  • канада

Пожарът в Албърта се разраства

Огнена напаст в Канада - 1
Снимка: БТА/AP

Канадските власти започнаха въздушна евакуация на 8000 души от лагери край Форт Макмъри, съобщи Fox News.

Причината за това е продължаващият да се разраства масивен пожар в щата Албърта. Той вече обхваща площ от 210 035 акра. През последните дни над 80 000 души трябваше да напуснат града Форт Макмъри, заради намиращите се в близост нефтени пясъци.

В района вече бе обявено извънредно положение. Към момента с огъня се борят 1100 пожарникари, 145 хеликоптера, 22 въздушни танкера и 138 единици тежко оборудване. Към момента са засечени 49 горски пожара. Седем от тях са извън контрол.

Все пак скоростта на растежа на огъня е започнала да се забавя и той вече се отдалечава от Форт Макмъри. В момента се очаква обезопасяването на една от южните магистрали, за да може да продължи извозването на хората. Пострадали са 1600 сгради.

Евакуираните вече бяха предупредени, че вероятно ще мине голям период от време, преди те да могат да се завърнат по домовете си. От правителството вече обещаха финансова помощ за засегнатите от пожарите. В Албърта беше обявена забрана за разпалване на огньове, за да се предотвратят нови пожари.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: