Last news in Fakti

6 Май, 2016 21:49 2 521 3

Стреляха срещу журналист в Турция. Жена му го спасява (Видео)

  • джан дюндар-
  • турция

Съпруга спасява журналист от покушение

Стреляха срещу журналист в Турция. Жена му го спасява (Видео) - 1
Снимка: в. "Хюриет"

Стреляха срещу журналист в Турция. Жена му го спасява. В момента властите не разкриват подробности около атентатора, съобщава в. „Хюриет”.

В момента е известно, че турският журналист Джан Дюндар е бил прострелян пред сградата на съда в Истанбул. Нападението е дръзко, защото районът е наситен с камери на полицията и на съдебната власт. От тях става ясно, че Дилек Дюндар, жената на нападнатия журналист първа се е втурнала срещу нападателя.

Свидетели разказват, че нападателят стрелял с пистолет няколко пъти, ранявайки Джан Дюмдар в крака.  След това сложил оръжието на земята и се предал на полицията. Самият Дюндар не е пострадал сериозно.

Самият Джан Дюндар е известен новинар в Турция. Той е главен редактор на опозиционния в. "Джумхуриет". Той заедно с шефа на бюрото на вестника в Анкара- Ердем Гюл, са съдени по обвинение в шпионаж и разкриване на държавни тайни.

Поводът е статия, която беше илюстрирана със снимки и видеозапис. Дописката разказваше за задържането през януари 2014 г. на камиони на турското разузнаване (МИТ), които са превозвали оръжия за сирийските ислямистки бунтовници.

Двамата журналисти бяха задържани в края на миналата година. Те прекараха три месеца в  предварителния арест. Те бяха освободени с решение на Конституционния съд. Висшата съдебна инстанция се произнесе, че няма основания за задържането им понеже са изпълнявали своя журналистически дълг.

Прокуратурата настоява за доживотен затвор за двамата журналисти. Малко по-късно стана ясно, че Джан Дюндар е осъден на 5 годни и 8 месеца, а Ердем Гюл само на 5 години за разгласяване на държавна тайна. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 nurmen

    2 0 Отговор
    Аз покрай сериалите си мислех,че турците са много добри актьори, но не би...
    Дори Енимехмедов си изигра по-добре ролята, а и боя който му хвърлиха накрая си беше напълно реален. Тука фалша си е явен, постановка, това е...храна за невежи...:)))
  • 2 123

    1 1 Отговор
    В Европа без визи и с такива номера...,вече има един кмет на Лондон-горд мюсюлманин..
  • 3 Kcaniba

    0 0 Отговор
    Чумата на ислямизацията ще затрие европа отвътре - утре!!!
    Виновните са - либерастите,европолитиците днес!!!!
Новини по държави: