Last news in Fakti

24 Май, 2016 10:19 1 166 5

Отношенията между САЩ и Виетнам не засягат Китай

  • барак обама-
  • виетнам-
  • сащ

Днес бе сключено споразумение, което позволява на американския Корпус на мира да заработи във Виетнам

Отношенията между САЩ и Виетнам не засягат Китай - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че Вашингтон има опасения за границите на политическата свобода във Виетнам, съобщи „Ройтерс“

Американският президент заяви, че на няколко представители на гражданското общество им е било попречено да се срещнат с него.

През вчерашния ден в Ханой беше сключено споразумение за вдигане на оръжейното ембарго над страната. Според експерти този ход показва притесненията на САЩ от експанзията на Китай в Южнокитайско море.

От Вашингтон винаги са заявявали, че вдигането на ембаргото ще изисква конкретни стъпки от страна на виетнамското правителство, засягащи свободата на словото и освобождаване на политически затворници.

Обама се срещна с шестима активисти и заяви, че на лице са „важни проблемни области“, касаещи политическата свобода в страната.

В съвместна пресконференция с виетнамския президент Чан Дай Куанг, Обама заяви, че има известен напредък, касаещ правата на човека, като решението за вдигане на оръжейното ембарго се основава на промяна на динамиката в отношенията между двете страни и не касае Китай.

Според китайски медии, обаче Америка се опитва да използва Виетнам, за да засили напрежението в Южнокитайско море.

През днешния ден беше подписано споразумение, което позволява на американския Корпус на мира да заработи във Виетнам за първи път в своята история. Очаква се Корпусът на мира да започне своята дейност в страната през следващите две години. На подписването на договора присъстваха още директора на Корпуса на мира Керълайн Хеслър-Радлет и държавния секретар на САЩ Джон Кери.

Също така Вашингтон ще изпрати доброволци, които ще преподават английски във Виетнам. Според Обама международните отношения между Виетнам и САЩ са едни от най-важните в региона. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухахаха

    2 2 Отговор
    Айде бе, така ли?
  • 2 гостенина

    2 2 Отговор
    Те това е еталон за лицемерие-след Напалма и сега такива думи....А нещо да ви се струва странно,че президентът на САЩ стои под комунистическите знамена...те демократите май вече плювнаха на основните си ценности--за пусти пари..ххааахххаха

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "гостенина":

    Не е само за пари. Виетнам ще бъде използван за дразнител на Китай. Под претекст, че ще защитават от китайски посегателства интересите на Виетнам в прословутото Китайско море. САЩ ще правят във Виетнам каквото си искат.
  • 4 незнайко

    2 2 Отговор
    Биха се, а сега корпус на мира. САЩ сменят тактиката. Като не може със сила, ще може с пари. Виетнамците нали са си глупави, пак се доверяват на грешния човек. Така ще бъдат КОЛОНИЗИРАНИ.

    Коментиран от #5

  • 5 555

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Виетнамците не са глупави ами са се продали техните Управници , също като нашите .Остава сега да им предложат терени за военни бази БЕЗПЛАТНО ...