24 Май, 2016 21:39 1 248 0

Протести срещу мафията в Рим

  • протести-
  • мафията-
  • рим

Те са причинени от съмнения за манипулация на изпити

Протести срещу мафията избухнаха в Рим, съобщи Би Би Си.

Това стана, след появила се информация за възможна масивна измама, организирана от мафията, по време на изпит за надзиратели в затвор.

Десетки хора се събраха пред министерството на правосъдието и поискаха анулиране на резултатите от изпитите.

В момента се води разследване за пробив в системата от страна на базираната в Неапол организация Камора. Смята се, че 88 души са били видени да излизат от изпитите с гривни с написани отговори от тестовете. Някои от тях са носили слушалки, през които може да са им били диктувани отговорите.
Смята се, че мафията е продала отговорите на кандидатите и е спечелила около 25 000 евро.

„За съжаление често тези, които заслужават работните места, не ги получават“, заяви един от протестиращите.

Около 8000 души се състезават за местата на надзиратели. Общо те са 400. Италия е страната с едно от най-високите нива на младежка безработица. Тя достига 40%. За това и всяко работно място е толкова ценно.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: