Last news in Fakti

24 Май, 2016 21:15 1 831 5

Западът трябва да поведе война по суша срещу Ислямска държава

  • тони блеър-
  • ислямска държава-
  • западът

Според Тони Блеър трябва да се реши каква ще е стратегията борбата с групировката

„За да бъде победена Ислямска държава е нужна война по суша“.  Това беше заявено от бившия премиер на Великобритания Тони Блеър, цитиран от Би Би Си.

Според него няма как подобна групировка да бъде победена само чрез въздушни удари. Блеър още призна, че Западът е подценил ситуацията в Ирак след свалянето на Садам Хюсеин.

„Армиите на САЩ, Великобритания, Франция и други големи страни са опитни и способни. Ако ще ги използваме за подкрепа на местните сили, трябва да решим каква е целта ни. Според мен тя е да победим терористите. Нужна е мащабна война по суша. В нея трябва да се включат големите западни сили“, заяви Блеър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядоЯго

    5 1 Отговор
    трудна работа.хем-със сащ,хем да не е против русия.а терористите са терористи само в чужбина,в къщи-не.
  • 2 дядоЯго

    5 0 Отговор
    доводи а не минуси моля.все пак -заради публиката.
  • 3 Авера

    2 1 Отговор
    Направо да пускат Джон Дж. Рамбо - той сам ще ги оправи !
  • 4 Бахмаамууу

    3 2 Отговор
    Нари САЩ и техните мекерета сътвориха и Садам и ислямската паплач за да има война и да печелят луди пари от оръжия. Да му мислят абдалите от Европа дето се г.зят на атентати от рязаните пищови!
  • 5 Ярослав Станчев

    0 0 Отговор
    Хахахахахахаха,искам да видя коя ще е тази западна държава,която ще прати сухопътни сили срещу ИД???То да не е Евровизия бе?Да излезе един брадат п...л с рокля да се лигави 5 минути и хоп-спечелихме.С оглед жестокостта и фанатизма на касапите от ИД не виждам натовски войски,които могат да им се опрат,камо ли да ги победят.Иска му се на Блеър ама няма топки запада за такава операция.
Новини по държави: