Last news in Fakti

25 Май, 2016 09:52 2 103 3

Никаква отстъпка за Ердоган

  • турция-
  • ердоган-
  • бежанци

В. „Ди Велт“: В момента Ердоган може да се опре само на Саудитска Арабия

Никаква отстъпка за Ердоган - 1

ЕС зависи от турския президент Ердоган, но преговорните му позиции се подобриха. Няма причина да се отстъпва пред Ердоган, който е човек с други представи за демокрация и правова държава, пише в коментар авторитетният германски в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“.

Турция се намира в тежко външнополитическо положение и през последните години оскърби много свои стари партньори – от Израел през Съединените щати до Русия. „Стратегията, която преследваше изгонения от двора бивш премиер Давутоглу, да се създаде приятелско обкръжение, се провали не на последно място заради войната в Сирия“, пише вестникът. В момента Ердоган може да се опре само на Саудитска Арабия. Това във всеки случай е брак по сметка, но не и повод за стабилни връзки с важните западни държави и пазарите, пише авторът Николас Бусе. Следователно Европа не е само молител в Анкара. Естествено ЕС има нужда от сътрудничеството с Турция, за да държи под контрол южната си граница.

Преговорната позиция на ЕС обаче се промени в сравнение с есента на миналата година. Благодарение на факта, че „Балканският път“ беше затворен Турция вече не може да използва миграционния натиск като дипломатически инструмент както преди няколко месеца.

Следователно няма причина по основните въпроси на споразумението да се поддаваме на Ердоган. Разумно е, че Меркел не иска да прави отстъпка по въпроса за визите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123455

    1 0 Отговор
    Има и други начини ЕС да контролира южните си граници.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Киро

    3 0 Отговор
    Ердогрух скоро ще бъде пребит с камъни и то от своите!
Новини по държави: