Last news in Fakti

26 Май, 2016 00:30 1 552 6

НАСА ще каца на астероид, който може да удари Земята

  • наса-
  • астероид-
  • каца-
  • земята-
  • удари

От космическата агенция планират изстрелването на апарат през септември

НАСА ще каца на астероид, който може да удари Земята - 1
Снимка: БТА/АР

Американската космическа служба НАСА планира изстрелването на апарат, който да кацне на астероида Бену, който е в близост до Земята. Има опасност Бену да удари планетата ни след около 160 години.

Излитането на космическия кораб е насрочено за септември тази година. Това ще е част от мисия, наречена "ОЗИРИС-Рекс".

Това ще е първият апарат, който ще се върне с проби от астероид след 2010 година, когато японската космическа агенция направи подобно нещо.

"Астероидът не застрашава Земята към момента, но е сред онези, които могат да нанесат щети след време." - твърди Хуберто Кампинс от университета Флорида.

Според друг специалист - Едуард Бишор от Аризонския университет, шансът астероид да удари "синята" планета е 1 към 2500.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 2 Отговор
    Идеята за кацане на астероид е не да се отклони от траектория към Земята,А ДА СЕ НАСОЧИ КЪМ НЕЯ и по-точно-към конкретна омразна държава:)

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 бай Петко

    3 0 Отговор
    Споко, няма астероид да удари земята. Питах Господ - ще удари ли земята бе? А, той се изкиска и рече - бе ти луд ли си? Ако удари земята, ще загинете вие, моето шоу и забавление. Кой ще ме разсмива после като ви нема? Аз изсумтях и осъзнах, че е прав. Нищо лично, само предавам волята Божия. Че кой ще си разсипе театъра наживо? Нали Господ създал света, за да се забавлява с нас? Да не е луд да ни остави да измрем?
  • 4 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Кобилкин стана типичен хейтър и досаден, като овод. Ако има тема за пчеличките и цветенцата, сигурно ще напишеш как руските пчели тормозят нежните евроатлантически цветчета.
  • 5 Кольо

    2 2 Отговор
    Отдавна му казах да спре да се излага амааа ......... не. Инат катъркин!
  • 6 БУМ БАМ

    0 0 Отговор
    НАЙ ВЕРОЯТНО ИСКАТ ДА ГО НАСОЧАТ КЪМ РУСИЯ ПЪК КВОТО СТАНЕ НАКРАЯЯЯ......