Last news in Fakti

25 Май, 2016 16:34 1 204 0

Бежанска кръв край Либия

  • бежанци-
  • кръв-
  • либия

7 бежанци загинаха след обръщане на претъпкана лодка

7 имигранти загинаха край бреговете на Либия, съобщи „Middle East Online”.

От италианската брегова охрана съобщават, че загиналите са пътували в претъпкана лодка. От морето са били спасени 500 души, като са открити и 7 тела.

Патрулен кораб на бреговата охрана е забелязал препълнена лодка, плаваща при несигурни условия. Малко по-късно плавателният съд се е преобърнал. Патрулният кораб бързо се е притекъл на помощ, като е предоставил на давещите се спасителни жилетки и пояси.

Впоследствие в спасителната акция са се включили спасителни лодки и хеликоптер. Само през последните два дни във водите на Средиземно море са били спасени над 5000 души. Все още не е известна националността на повечето от тях. От Италия вече изразиха опасения, че споразумението между ЕС и Турция за ограничаване на бежанския поток през Гърция, е увеличил броя на бежанците, опитващи се да стигнат по море до италианския бряг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: