Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Май, 2016 18:23 2 175 9

Украйна ще си върне Крим и Донбас, както си върна Савченко

  • украйна-
  • надежда савченко-
  • петро порошенко

Украинският президент Петро Порошенко приветства завръщането на украинския пилот от Русия

Украйна ще си върне Крим и Донбас, както си върна Савченко - 1
Снимка: БТА/AP

„Крим и Донбас ще се върнат под украински суверенитет, както Надежда Савченко се върна в Украйна.“ Това обяви украинският президент Петро Порошенко, цитиран от „Интерфакс“.

По-рано днес украинският пилот Надежда Савчено, която беше осъдена за убийство в Русия, се завърна в Украйна, след размяна за двама осъдени руснаци в Киев.

„Бих искал да благодаря за активната подкрепа и съпричастие на лидери като германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Франсоа Оланд, , президентът на САЩ Барак Обама и лидерите на страните – членки на ЕС. Те взеха съвместно решение за налагането на санкции спрямо Русия. Полша, Литва, Великобритания, Италия, Испания, както далечните Австралия и Япония – всички те призоваха за освобождаването на Савченко“, заяви Порошенко.

Той допълните, че очаква освобождаването и на други украинци, които „са държани като пленници в Русия и окупираните от сепаратисти територии.

„Хубаво е, че г-жа Савченко сега ще може да се присъедини към тази борба. Искам да подчертая, че всичко това щеше да е невъзможно без споразумението от Минск“, допълни Порошенко.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сссссссссссс

    2 2 Отговор
    ХХааахаха--тоя палячо само не отбелязва,че Савченко е в Украйна САМО защото Путин се е съгласил...а за Крим едва ли....Тоя верно живее в друг свят.хххаахаааа
  • 2 Прехода

    2 2 Отговор
    Егати смешника!!!
  • 3 Съни

    2 1 Отговор
    Не съм русофил или почитател на Путин,но този човек е напълно неадекватен.ФАКТ.
  • 4 777

    2 2 Отговор
    Вероятно се е напил с руска водка преди да говори............
  • 5 909 БЪЛГАРИЯ

    3 2 Отговор
    Смешник ! Тоя путюшенко луд ли е или на луд костюма е облякъл А? ЩЕ ВЪРНЕШ КРИМ И ДОНБАС КОГАТО СА ВЪРНЕШ ОТТАМ КЪДЕТО СИ ИЗЛЯЛ !
  • 6 мижи да те лажем

    3 2 Отговор
    Човека си прави евтин ПР, толкова си може, толкова прави. Едва ли си вярва на приказките, просто е поредния прозападно настроен циркаджия който иска да се задържи по-дълго на власт.
  • 7 Боби

    4 3 Отговор
    Уточнение: Украйна си върна Савченко, като срещу нея размени двама руски военнослужещи.
    Въпрос: Следвайки същата логика - това означава ли че Украйна ще си върне Крим и Донбас, разменяйки ги срещу четири пъти по-голяма територия?
  • 8 Kcaniba

    1 2 Отговор
    благодарение на такива продажници и алчни олигарси, като Парасенко, Укрия е стигнала дъното!!!
    Създадена от болшевиците, уголемена в стотици пъти, най вече за сметка на руски губернии, или за сметка на Новоросия - придобитите от османците за столетни кръвопролитни войни земи, за сметка на Австро-унгария и Полша и Бесарабия!!!
    Където освен да има кочинки и волове е имало някви миризливи хотори, за сметка на руските народи, е била създадена най мощната в съвтската иперия индустрия!!!!
    Ако бяха държавници, днес ожеха да си сътрудничат и конкурират с НАСА и РОСКОСМОС!!!
    Но ето, че днес е по назад от Македония, доближават Албания...
    Колкото по зле ще стават, толкова повече ще постиат))))
    Приличат на Северна Корея в ного отношения, с едно изключение - онези ще спукат от бойполовината свят, тези и за бой не стават - продажни, евтини пиянки
  • 9 realist

    0 0 Отговор
    aman ot rusfoli,hodete v rusiq
Новини по държави: