Last news in Fakti

25 Май, 2016 19:33 1 595 3

Истинска война в Ню Мексико, заради Тръмп

  • доналд тръмп-
  • война-
  • ню мексико

Сблъсъци между протестиращи и полиция

Протести и сблъсъци избухнаха по време на митинг в подкрепа на Доналд Тръмп в Ню Мексико, съобщи Би Би Си.

Група от хора протестираха срещу основният фаворит за президентската номинация на Републиканската партия в САЩ, докато негови симпатизанти се събираха край конгресния център в Албакърки.

Протестиращите носеха плакати с послания, като „Тръмп е фашист“, и „Чухме достатъчно“. Те хвърляха запалени тениски и камъни срещу полицаите, които охраняваха митинга. Полицията отвърна с димки и сълзотворен газ.

Протестиращите прекъснаха и речта на Тръмп по време на митинга.

Ню Мексико е най-населеният с испаноговорящи щат в САЩ. Много хора в региона бяха бесни, след острите думи на Тръмп, насочени срещу имигрантите от Мексико. Той предложи и изграждането на допълнителна гранична стена по границата с Мексико.

По-рано днес Тръмп спечели първичните избори на Републиканската партия във Вашингтон. Той остана единствен претендент за номинацията, след оттеглянето на Тед Круз и Джон Кейсих.

Протестът пред залата в Албакърки започна мирно. Напрежението обаче ескалирало след размяна на обиди между противници и симпатизанти на Тръмп. Това бе последвано от замерване с бутилки с вода.

Според властите броят на протестиращите е достигнал 600 души. Иначе Тръмп говори пред 4000 свои привърженици.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    4 1 Отговор
    М...лите подскачат - явно Тръмп е на правилния път!

  • 2 име

    3 0 Отговор
    ще му направят компромат като Строс Кан
  • 3 Румбо

    1 0 Отговор
    Хм,ясно е,че Господарите* няма да позволят интересът им да бъде накърнен,но все пак това са най-зрелищните избори от времето на Картър-Рейгън(по-ранните не ги помня)!Може би защото Америка е в трудна ситуация(естествено непризната) и на кръстопът!А един от пътищата е гибел!
    *Знаете кои са