26 Май, 2016 11:00 1 832 3

Електронно поле за сигурност ще пази Путин от дронове

  • владимир путин-
  • поле за сигурност-
  • гърция-
  • дронове-
  • посещение-
  • ес-
  • русия

Путин с авторска статия в гръцкия вестник „Катимерини“

Електронно поле за сигурност ще пази Путин от дронове - 1
Снимка: БТА/ AP

Неразрешими проблеми в отношенията между Русия и Европейския съюз няма. Това заяви руският президент Владимир Путин за гръцкия вестник „Катимерини“.

„За да се върнем на пътя на многоплановото партньорство, трябва да се откажем от порочната логика на „играта на една врата“, се казва в статията на президента.

Според него „сега Русия и ЕС са на кръстопът и трябва да отговорят на въпроса: Как виждаме бъдещето на нашите отношения и в коя посока имаме намерения да вървим?“.

„Русия изхожда от необходимостта за изграждане на равноправен партньорски диалог с ЕС по най-широк кръг от въпроси – от визовата либерализация до формирането на енергосъюз. Такава готовност за взаимоизгоден и перспективен път ние засега не виждаме у европейските колеги", заявява държавният глава.

Авторската статия на Путин във вестник „Катимерини“ излиза в навечерието на двудневното му посещение в Гърция, където той ще се срещне с президента Прокопис Павлопулос и премиера Алексис Ципрас.

Според медийни съобщения по време на визитата си в Гърция Путин ще се предвижва с три бронирани лимузини и ще го пази „електронно поле за сигурност“, което включва електронно оборудване и оръжие, способно да поразява „всеки представляващ заплаха дрон или хеликоптер“. За това съобщи вестник „Елефтерос Типос“.

Очаква се Путин да посети и монашеската република Света гора и намиращия се там руски манастир „Свети Пантелеймон“.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 териер

    3 2 Отговор
    Е няма защо да го пазят толкова той си е със спирала!

    Коментиран от #2

  • 2 БУЛ ДОГ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "териер":

    ЩО БАРАКАТА ДА НЕ ХОДИ ПО ДЖАПАНКИ И БЕЛИ ГАЩИ???!!;
  • 3 Някой

    2 1 Отговор
    Ще го пазят че натисне ли копчето.....
Новини по държави: