Last news in Fakti

26 Май, 2016 12:43 1 149 0

Франция пред енергиен гърч

  • франция-
  • енергиен-
  • протести

Протестите в страната се разрастват

Франция пред енергиен гърч - 1
Снимка: БТА/AP

Протестите във Франция продължават да се разрастват. В момента френските власти се готвят за ново ограничаване в енергийните доставки, като служители на петролни рафинерии, атомни електроцентрали и пристанища илизат в стачка, съобщи Би Би Си.

Протестите са насочени срещу трудовата реформа в страната. Според синдикатите тя ще позволи на френските компании по-лесно да наемат и освобождават работници. Френският премиер Манюел Валс заяви, че трудовата реформа може да бъде „,модифицирана“.

Има групи от паникьосани шофьори, които се опитват да закупят бензин. Някои бензиностанции се опитват да получат извънредни доставки.

Очаква се днешните протести да обхванат 16 от 19-те ядрени електроцентрали във Франция. 6 от 8-те петролни рафинерии в страната вече са засегнати от стачки и барикади. Пристанищата на Марсилия и Льо Авър също ще бъдат блокирани.

4026 бензиностанции в страната са останали без бензин. Правителството обяви, че ще отвори стратегическия си резерв от гориво, който всяка държава от ЕС е длъжна да има в случай на криза.

Парижкото летище „Орли“ е намалило полетите си с 15%. Очаква се транспортните услуги да бъдат още по-затруднени, заради предстояща стачка на в железопътните работници.

По последна информация към стачката се присъединяват и журналистите от Фрнас Прес.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: