Last news in Fakti

26 Май, 2016 15:37 1 437 11

Обама: Световните лидери имат добра причина да са потресени от Тръмп

  • барак обама-
  • доналд тръмп-
  • обама-
  • тръмп-
  • президентски избори-
  • републиканци-
  • кандидат за президент

Тръмп е показал високомерие и невежество по отношение на световните дела

Обама: Световните лидери имат добра причина да са потресени от Тръмп - 1
Снимка АП/БТА

Международните лидери "имат добра причина да бъдат потресени" от изявленията, направени от републиканския претендент за Белия дом, Доналд Тръмп, заяви президент на САЩ Барак Обама в четвъртък, цитиран от Би Би Си.

Говорейки в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Япония, Обама заяви, че Тръмп е показал високомерие и невежество по отношение на световните дела.

Американският държавен глава каза още, че чуждестранни лидери са били изненадани от номинацията на Тръмп.

"Те не са сигурни колко сериозно трябва да приемат някои от изказванията му, но са потресени от тях - и за това има основателна причина, защото много от предложенията, които Тръмп направи, показват или непознаване на световните дела или високомерна нагласа към тях", каза президентът.

"Той се интересува (единствено) от туитовете и заглавията в медиите, вместо да мисли какво наистина трябва да се направи, за да се запази Америка безопасно, сигурно и проспериращо место, както и какво се изисква, за да се запази равновесието в света."

Бизнесменът милиардер все още не е отговорил на провокацията на Обама.

След като опонентите на Тръмп отпаднаха от съревнованието за републиканската номинация, бизнесменът е само на няколко гласа разстояние от окончателна победа за същинските избори през ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 777

    1 2 Отговор
    Видяхме как демократите пиратстват по целия свят и как създават конфликти където има малцинства и природни ресурси.
    Мерси Г-н Обама.
  • 2 миседниш накура

    1 2 Отговор
    да им го нач.кам на всички "ДЕМОКРАТИ' по света-едни и същи утрепки са независимо къде.
  • 3 Чукча

    1 2 Отговор
    Какво да му отговаря на Обонго,който е бита карта. И кой му дава право да говори от тяхно име,нека те да кажат сами,какво мислят.Аз съм за това Тръмп да стане президент,при условие че не забрави после обещанията си.
  • 4 Патриот

    2 2 Отговор
    От сегашният президент на САЩ - Барака Обрана, Тръмп ще е в пъти по-добър президент! А от г-а Клинтън още повече...Та тези
    "демократи" подпалиха полвината свят! Безсрамни боклуци!!!
  • 5 Монго

    1 3 Отговор
    Клинтън ще е президент...

    Коментиран от #9

  • 6 ААА

    1 3 Отговор
    Какво толкова каза Тръмп,че изпоплаши толкова и свои и чужди.Тръмп каза в прав текст,че е е време да се наритат или изритат от Атлантическият Съюз тези държави които само попълват броиката ,а не участват пълноценно във водената от САЩ политика,не поддържат боеспособни армии ,а само ползват сигурността ,дадена им от големият бюджет за "отбрана" на САЩ.Тръмп визираше най-голямата европейска икономика.Това е скандално изказване към така наречените съюзници,в лош геополитически момент,когато на изток се зараждат нови блокове с милиардни държави,държащи 65% от земните природни и човешки ресурси.Та се наложи старата лисица Хенри Кисинджър да го привика ,и да го инструктира как трябва да се държи като бъдещ президент на САЩ .

    Коментиран от #8

  • 7 Бай хой

    1 2 Отговор
    Тръмп действа популистки. Това е неоспорим факт.

    Но това изкарва на повърхността желанията на американският народ. Ясно е че ако го изберат ще се отметне от многа точки.

    Но никоя от така наречените "независими" медии не посмя да огласи желанията и настроенията на народа.

    Това го направи Тръмп макар и с користни цели.

    Сега всички знаем какво желае американският народ в прав текст.
  • 8 Carfen

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ААА":

    Най-голямата европейска икономика всъщност все още е окупирана държава, в следствие на капитулацията си от ВСВ. Руснаците се изтеглиха преди 26 години, но не и американците(даже англичаните имат танкова дивизия в Германия). Позволено им е да произвеждат и продават оръжия, но все още имат множество военни ограничения.

    Коментиран от #11

  • 9 туитовете и заглавията

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Монго":

    Много ясно! Тръмп е невежа и незрящ в сравнение с Килъри, която само чака поста, за да започне нова война в Азия и да бие рекорда поне на Буш. Тоя калпак си прави кампанията с мото: "Ще се договоря" , а всеки успешен US президент е бил с "Ще унищожа"
  • 10 справедлив

    2 0 Отговор
    "Обама: Световните лидери имат добра причина да са потресени от Тръмп""""............може би е така--------НО--Народите по цял свят са потресени от теб-Обамчо....Това е ФАКТ,който няма как да потулите-въпреки огромната и мощна пропагандна машина.И все си мисля,че е по-важно какво мислят обикновенните хора-а не политиците----в противен случай,се превръщаме в бившият СССР...............
  • 11 ААА

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Carfen":

    Има истина в това което казваш,няма спор.Както има и сериозни опасения Германия (РАЗБИРАЙ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ) да се еманципират от Атлантика.Германия може да се каже ,води и своя политика,както и балансира между изтока и запада в определени важни моменти.Германия подкрепи санкциите срещу Русия,но САЩ искаха от нея много повече преди това.Германия трябваше да поведе (въпреки своята миролюбиво написана нова конституция) коалиция от европейски армии срещу Крим и Източната част на Украйна.Отказът на Германия обърка плановете на САЩ и ги постави в лоша позиция.Единствената държава в Европа която генетически може да воюва е Германия,и Руснаците изпитват респект единствено от тях.Отказът на Германия роди и фразата Европа да го ....