Last news in Fakti

27 Май, 2016 05:45 943 0

Будистите със своя собствена чат програма

  • будисти-
  • чат програма-
  • кирсан илюмжинов-
  • обединение-
  • онлайн комуникация

Онлайн платформата има за цел да обедини всички практикуващи будисти в света, казва нейният създател

Будистите със своя собствена чат програма - 1
Снимка АП/БТА

В свят, в който онлайн комуникацията доминира, това което ни липсваше беше чат програма за будисти, смята президентът на Световната федерация по шахмат (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов.

Политикът мултимилионер, сега се е заел да създаде такава програма.

Новата платформа ще бъде подобна на всяка друга, обяснява той пред "Life News". Тя ще включва чат, споделяне на файлове и стикери, както и участие в групови и видео разговори.

"Ние предвиждаме да пуснем будистката чат програма след две-три седмици и вече сме се консултирали с Негово светейшество Далай Лама и други будисти.

Програмата е предназначена за будисти, както и за хора, които се интересуват от религията и историята на Тибет и от живота на Далай Лама ", казва Илюмжинов.

Услугата ще се казва Kirsan.im, на името на своя създател.

Освен обичайните неща, които включват други такива програми, Kirsan.im ще разполага с различни игри, приложения и пъзели, както и будистки календар и други тематични добавки

Илюмжинов, бивш президент на Република Калмикия, е приел много сериозно мисията на новата услуга, която има за цел да обедини всички 500 милиона практикуващи будисти в света.

Инвеститорите са обещали 1 милион долара, но екипът, който стои зад програмата смята, че в близко бъдеще ще са нужни още доста средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА