Last news in Fakti

26 Май, 2016 19:36 10 222 19

Шинзо Абе: Светът е на ръба от глобална криза като през 2008 г.

  • япония-
  • г7-
  • криза-
  • световна финансова криза-
  • шинзо абе

Поддържането на инерцията на икономическо възстановяване трябва да се запази

Шинзо Абе: Светът е на ръба от глобална криза като през 2008 г. - 1
Снимка АП/БТА

Японският премиер Шиндзо Абе призова колегите си от групата на седемте най- развити икономики в света да вземат мерки, за да се предотврати нова световна криза, съобщи АП.

Абе предупреди, че има опасност кризата, която възникна след срива на американската банка "Лемън брадърс" и доведе до началото на световната финансова криза през 2008 г., да се повтори.

Президентът на САЩ Барак Обама подкрепи призива на японския премиер, като заяви, че освен връщането на хората на работа, от решаващо значение са и повишаването на заплатите и поддържането на инерцията на икономическо възстановяване.

"Всички ние трябва да свършим много работа и сме съгласни, че трябва да продължим да държим фокуса върху гаранциите, че всяка страна, въз основа на своите специфични нужди и капацитет, ще предприеме стъпки за ускоряване на икономическия растеж", каза президентът на САЩ по време на срещата на Г7.

По време на разговорите, Абе сравни сегашната глобална икономическа ситуация с тази от преди финансовата криза от 2008 г.

Японският премиер обърна внимание на факта, че от 2014 година насам цените на суровините са спаднали с 55%, което е съпоставимо с показателите, отчетени в периода преди и след срива на "Лемън брадърс".

Сега световната икономика се намира на кръстопът. Ако не бъдат приети правилните мерки, има опасност да се сблъскаме с криза, чиито мащаби да излязат от рамките на нормалните икономически цикли, посочи Абе.

"Ние научихме урока си, а именно, че не успяхме да реагираме правилно, защото не разполагахме с агенция за разпознаване на рисковете", каза пред репортери Абе. "Този път проведохме задълбочено обсъждане и признахме какви са основните рискове, пред които е изправена световната икономика."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    5 2 Отговор
    Хич не ни пука, ние още от първата не сме излезли...

    Коментиран от #10

  • 2 tost

    5 2 Отговор
    Е когато бяхте Г8 работите вървяха,сега обаче сте Г7 – нещо май „боксува“ икономиката :)

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Carfen

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    ФАЩ отдавна са на принципа на "Я не сакам аз да съм добре, а Вуте да е зле". Играят го разбирачи, ама и тях няма да ги подмине.
  • 4 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ВСИЧКОТО ЗЛО НА ТОЗИ СВЯТ ИДВА ОТ ЕВРЕИТЕ

    Коментиран от #6

  • 5 Бахура

    1 1 Отговор
    Vasik лягай да спиш че късно стана не можеш да мислиш трезво.
  • 6 задълбочено обсъждане

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Vasik Atanasova":

    Явно жидомасонските рептилизатори спят, защото нямаш минуси. Утре ще си нацвъкан в червено ако не те изтрият.
  • 7 задълбочено обсъждане

    2 0 Отговор
    Аз се сещам за един начин как се лекуват кризи ама чакаме да видим, коя държава ще обере парсата и оръжията дето им свършва договора за склад ще трябва да се утилизират, а това е доооста скъпа процедура.
    По-добре да се намери враг на който да ги изсипят и да се усвоят едни пари от бюджета за "демокрация"
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Gold Bitches !!!
  • 9 Киро

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "tost":

    Май нещо на тебе ти "бОксува" граматиката, нископлатен трол!

    Коментиран от #16

  • 10 Киро

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Ти да, не си излязъл и от първата криза и никога няма и да излезеш, след като работиш като трол за шепа копейки!

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Волен Сидеров

    2 0 Отговор
    Мислят си богаташите ,че е шега работа това -много богати и бедни-това са двете класи в развитите държави-Изпуснат ли и този път нещата -ще стане интересно по света-е богатите може би ще се качат на ракетите си и ще отидат на марс-но ...в сънищата и мечтите си-чака ги и тях същото каквото и бедняка-но с разликата че бедния е свикнал ,а богатия мнооого ще му е трудно .......
  • 12 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Кики, гледай си граматиката и турската армия и не се опитвай да се правиш на мъж. Ми не ти се отдава...
  • 13 българин

    1 0 Отговор
    След като парите, които печатат САЩ, са в пъти повече от стойността на всички материални активи, катастрофата е незбежна.
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Бюджета е безкраен, парите си ги печатат сами. Но друго си е да нариташ някой слабичък за да респектираш останлите. Онзи черния като говори да им е ясно що е "демокрация".
  • 15 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Аз ли не се сещам,или България вече не е най-слабата икономика в ЕС? Може би ще ни открехнеш къде е ключа за палатката или как България е най-развиващата се икономика на света?
  • 16 tost

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    Ко да ти кажа Кире,не съм безгрешен,само че ти като работиш за 1 пробит долар,си голяма работа ли ?
  • 17 пепи

    0 0 Отговор
    Хората в България не стачкуват и си ходят по кръчми и забави,значи са много добре.80 % са в сивия сектор ,водят се на 400 лв ,а взимат 2000 лв.В България от глад никой още не е умрял,щом се появи първия случаи и хората излязат на улицата тогава можем да се позамислим , а до тогава пей сърце.В БЪЛГАРИЯ не можеш да намериш хора за работа,безработицата е нулева.Много хора работят в чужбина и пращат насам милиарди евро,така че няма страшно .Зле са само някои пенсионери .КОГА СМЕ НАЙ ЗЛЕ ТАКА ДА СМЕ.
  • 18 Plodviv

    0 0 Отговор
    Че тя свършила ли е, та да се повтаря???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: