Last news in Fakti

27 Май, 2016 08:13 1 293 5

САЩ с нова политика за космическото пространство

  • космоса-
  • политики-
  • оръжие-
  • обама

Oбама с доклад за „сдържане на противниците в космоса“

Президентът на САЩ Барак Обама представи пред Конгреса доклад за нова интегрирана политика за „сдържане на противника в космоса“. Както се съобщава на сайта на Белия дом новата политика на САЩ за космическото пространство е призвана да намали рисковете за страната и нейните съюзници, а също така „да защити и съхрани достъпа в околоземното пространство“.

Повече детайли не се разкриват, защото съдържанието им е секретно. По-рано в. Вашингтон пост“ написа, че Русия и Китай разработват технологии, които им позволяват да нападнат САЩ в космоса.

Според вестника Москва и Пекин могат да създадат оръжие за унищожаване на спътници. Вниманието на Пентагона е били привлечено през 2014 г., когато Русия изстрелва спътник, който заема място на два търговски спътника за връзка на Интелсат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кост

    2 0 Отговор
    Да въведат американски визи и за космоса. Но да не забравят, че космоса е създаден от македонците , значи ще си имат работа и с тях.
  • 2 некойси

    2 1 Отговор
    Ами направо да обявят космоса за суверенна американска територия и без да се мъчат да се сещат кое било чуждо космическо пространство и кое тяхно.

    Коментиран от #5

  • 3 Обанана

    2 2 Отговор
    Хайде още един харч за данъкоплатците и още дългове.Последно ги бяха докарали до 20 трилиона долара.
  • 4 по темата

    1 2 Отговор
    Космоса хамериканците ще го гледат вече само с вдигнати глави - да видят, кога и как ще настъпи краят на Терористичната им Империя на Злото.
  • 5 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "некойси":

    Смеят ли да дразнят македонците?