Last news in Fakti

27 Май, 2016 09:34 2 786 15

САЩ не подкрепят референдум в Южна Осетия

  • южна осетия-
  • референдум-
  • грузия-
  • сащ
САЩ не подкрепят референдум в Южна Осетия - 1

В Южна Осетия през 2017 г. ще се проведе референдум за присъединяването на републиката към Руската федерация. Това се посочва в изявление на президента на републиката и на председателя на Народното събрание,съобщи РИА Новости.

САЩ не подкрепят идеята за провеждане на референдума, заяви говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер в четвъртък, след като стана изявлението на властите в Южна Осетия.

"Ние подкрепяме териториалната цялост и суверенитета на Грузия. И това включва Южна Осетия. Не приемаме каквито и да било опити на Южна Осетия да получи суверенитет ", каза Тонер.

Южна Осетия е със статут на частично признатата република. Тя обяви независимост от Грузия през декември 1991 г.. До този момент тя е призната от пет държави - Русия, Венецуела, Никарагуа, Науру и Тувалу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пущиняк

    4 2 Отговор
    Лелиииии сега То-стоян-деса ще получи инфаркт..--щото пак някой иска да стане част от РФ...
  • 2 РЕАЛНО

    5 2 Отговор
    Е добре бе,немога да разбера,защо САЩ не са съгласни с най-демократичният начи на самоопределение??? Още повече че точка 1 .в хартата на ООН е записано"всеки народ има правото на самопределение чрез волното народо-излияние и референдум"...И още повече че Осетия е република още от 1991 г.--и всичко си беше спокойно м/у Грузия и Осетия-докато САЩ не подстрека Сакашвили да ги нападне.....
  • 3 Мхм

    2 4 Отговор
    Малко е, Путин, малко е. Трябва да превземете всяка всяка държава в която има руснаци. Трябва да ги защитите спешно от демокрацията и Русия да заема 1/3 от сушата на земята.
  • 4 гост

    4 2 Отговор
    Е откъде накъде САЩ ще се разпореждат там, да си гледат тяхната работа. Скоро ще дойде и тяхното време да отговарят за престъпленията си.
  • 5 Киро

    2 4 Отговор
    Нищо, скоро като се проведе референдум в районите в Русия, дето се заселват масово с китайци сега, да няма мяу!

    Каквото посееш това ще жънеш!

    Коментиран от #6, #8, #10, #13, #14

  • 6 КУ ку

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Старата розова НПО мечта...хаахааха--няма как да стане...
  • 7 Дидо

    2 2 Отговор
    Аз по демократичен начин от референдума незнам--ама щом ФАЩ казва така...........
  • 8 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Кирчо не знам дали следиш как и Тексас, и Калифорния също искат да се отделят, тогава ти кажи мяу ли ще има или направо тръц
  • 9 по темата

    2 2 Отговор
    Кой го интересува, какво подкрепят, или не подкрепят.

    Коментиран от #11

  • 10 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Ми ти преди време в един твой пост беше написал,че Китай ще си...върне Сибир. Така и не ми отговори, кога Сибир е бил Китайски. Ама явно от Козяк те карат да пееш тази песен на два гласа. "Де е Киро на кирия..."
  • 11 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "по темата":

    Е как кой, другите меки китки пишещи из форумите...
    Аххх, Деси, къде си....
  • 12 Чичо ви Сам

    1 2 Отговор
    Щат или республика - изберете сами. Ако не изберете правилно - ние ще ви помогнем.
  • 13 независимост от Грузия

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Ние си имаме цяла Тракия населена само с турци и се чудя, кога ще сложат бариерата. Там и без това българин ако припари му текат 3-те дена живот, докато местните решат, че вече много ги дразни. Китайците НЕ ИСКАТ да са китайци, а руснаци и затова населяват Сибир, както ние се пръснахме навсякъде само и само да избягаме от циганията. За РФ това не е първия път, когато може да позволи появата на Автономна Република, виж на кого е столица Биробиджан. Провеждането на Референдум за присъединяване към РФ е много тревожно, защото явно САЩ нямат сили да плащат и подкупват подлогите в този район и едно гласуване ще им свали авторитета на все по-разрастващата се Русия по МИРЕН и ДЕМОКРАТИЧЕН ПЪТ на фона на марионетните правителства, които САЩ си слагат след унищожението на някоя държава...
  • 14 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    СЛЕД Южна Осетия е ред на Абхазия ,ко ша праим тогаз Кире ?Поне като плачеш,го прави от сърце а не за някой пробит долар ;)
  • 15 Kcaniba

    0 0 Отговор
    ФАЩ подкрепят само Косово и ИДИЛ и други ултраси ислямисти!!!!