27 Май, 2016 11:09 1 571 1

Засякоха сигнал от разбилия се египетски самолет

  • самолет-
  • катастрофа-
  • египет-
  • радиомаяк-
  • ms804-
  • иджипт ер

Сигналът идва от радиомаяк, монтиран на борда на полет MS804

Засякоха сигнал от разбилия се египетски самолет - 1
Снимка АП/БТА

Експерти на европейската самолетна компания „Еърбъс“ са засекли сигнал от египетския пътнически самолет, който се разби над Средиземно море миналата седмица, съобщи египетския вестник "Ал Ахрам".

Председателят на комисията по разследване на катастрофата Айман ал Мукадам разясни, че сигналът идва от радиомаяк, монтиран на борда на полет MS804. Предавателят изпраща сигнали към спътник, за да се определи местоположението на предавателя, в случай на авария. Като правило, той изпраща сигнал за бедствие и работи в радиус от пет километра. Извън тази зона, сигналът от радиомаяк рязко спада.

Самолетите Еърбъс 320 са оборудвани с три такива предавателя, техните сигнали са различни от тези, които изпращат предавателите, инсталирани в "черните кутии".

Все още не се знае дали предавателят се намира в самолета или се е откъснал по време на катастрофата, съобщава „Интерфакс“.

Самолетът Еърбъс А320 на египетската авиокомпания "Иджипт Ер" изчезна от радарите в четвъртък миналата седмица, докато изпълняваше полет от Париж за Кайро с 66 души на борда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    3 0 Отговор
    сигналът от радиомаяк ряско спада...

    РяСко спада и грамотността на писарушковците в този сайт.