27 Май, 2016 14:50 2 122 13

Русия е съюзник на ислямския свят

  • владимир путин-
  • ислямския свят-
  • русия

Владимир Путин участва в заседание на групата за стратегическо партньорство между Русия и ислямския свят. Събитието се провежда в Казан.

„Ислямският свят може да е сигурен, че в лицето на Русия намира надежден съюзник.“ Това беше заявено от руския президент Владимир Путин, цитиран от „РИА Новости“.

Путин участва в заседание на групата за стратегическо партньорство между Русия и ислямския свят. Събитието се провежда в Казан.

„В дневния ред на нашата среща се занимаваме с важни въпроси, много от които са свързани със събитията, които се случват към този момент в редица мюсюлмански страни. Те без преувеличение предизвикват глобален отговор“, заяви в свое обръщение пред групата Путин.

Той допълни, че с помощта на Русия е бил нанесен мощен удар над терористите. Според него обаче все още има терористични групи и техни поддръжници, които с всички сили се опитват да дестабилизират ситуацията и да подкопаят международните усилия за решаване на ситуацията.

„Искам да подчертая, че в лицето на Русия, ислямския свят винаги ще има надежден съюзник. Ние подкрепяме активната позиция на мюсюлманските страни за консолидиране на международните отношения за постигане на върховенство на закона“, заяви Путин.

Той заяви, че сегашната сесия на групата за партньорство трябва да засили доверието и сътрудничеството между Русия и мюсюлманските страни. Перспективите за сътрудничество ще бъдат обсъдени от представители от над 30 страни и водещи руски експерти.

Членовете на групата трябва да формират обективно мнение за Русия и нейната културна принадлежност. Ще бъде споделен и опита на Татартан в областта на мултирелигиозните и мултикултурните взаимоотношения. Очаква се след края на срещата да бъде приета специална резолюция.

Казан приема такава среща за втори път. Първо домакинство беше през 2006 г.

Русия има сериозна роля в решаването на конфликтите в Близкия Изток след стартирането на въздушни удари срещу терористични групи в Сирия. Акцията започна на 30-ти септември миналата година.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо

    2 3 Отговор
    Нищо изненадващо. Не случайно конфликтът в Сирия беше подклаждан за да може Европа да бъде разрушена и залята с бежанци. Не случайно хиляди терористи са обучавани в съветските републики, Кавказ, остатъците от режима на Саддам. Не случайно идеологията на ислямистите е насочена срещу западните ценности и западните държави и в частност США.

    Коментиран от #2

  • 2 БУМ БАМ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Охо":

    А ЦЕЛИЯ ОСТАНАЛ СВЯТ Е РАЗБИЧКАН ОТ КОЙ А ???? И КОЙ ЗАПОЧНА АРАБСКАТА ДЕМОКРАТИЧНА ПРОЛЕТ ??КОЙ ИЗТОЧВА СЕГА ПЕТРОЛА НА АФРИКА БЕЗПЛАТНО ИЗПОЛЗВАЩ ХАОСА ???? ОТГОВАРЯЙ ........
  • 3 onq s konq

    2 3 Отговор
    И питам аз-МОЖЕ ЛИ СЪЮЗНИК НА ИСЛЯМИЗМА ДА БЪДЕ "СЛАВЯНСКА ДЪРЖАВА?!!...и отговор не ща.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Първо става въпрос за ислямски свят,а не за ислямизъм. Явно за теб разликата е твърде неуловима. Второ,кой е най-големия съюзник на уахабизма в лицето на СА,а радикалния ислям произлиза от уахабизма. Въпроса ми е риторичен,или по твоему-отговор неща.Значи англосаксонците могат а славяни не. Невероятна логика,и зключително аналитичен ум, навярно съучиниците ти от началното те имат за Хари Потър.
  • 5 ЧЕСТНО

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    ОЩЕ КОГАТО КОНСТАНИПОЛ Е БИЛ ОБСАДЕН ОТ ТУРЦИТЕ ПАПАТА Е ПОСТАВИЛ УСЛОВИЕ НА КОНСТАНТИН ВЕЛИКИ.А ТО Е ИЗТОЧНАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ДА СЕ ВЛЕЕ В КАТОЛИЧЕСКАТА .РАЗБИРАЙ ДА Я ЗАТРИЕ.КОНСТАНТИН НЕ СЕ СЪГЛАСЯВА КРЪСТОНОСЦИТЕ НЕ ИДВАТ И ГРАДА ПАДА.РАЗБИРАШ ЛИ ЧЕ ТАЗИ БИТКА СЕ ВОДИ И СЕГА.ТОГАВА ДОРИ И ТУРЦИТЕ НЕ СА ПОСТАВЯЛИ ТАКОВА УСЛОВИЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО.ТОГАВА ГЛАВНИЯ ВРАГ НА СУЛТАНА Е БИЛ ПАПАТА И КАТОЛИЦИТЕ КОИТО ПЪРВИ СА ПОЧНАЛИ ДА ИЗБИВАТ ПРЕДАЛИ СЕ ТУРЦИ .ОТ ТОЗИ МОМЕНТ НА НАТАТЪК ВСИЧКО ПО ПЪТЯ НА ЗАВОЕВАТЕЛИТЕ СЕ ПОТУРЧВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
  • 6 simonm

    2 2 Отговор
    Какво друго остана на човечеца да каже ЗАГУБЕНИ ВОЙНИ ОТ ИСЛЯМА,АТЕНТАТИ ,ОПУШКАНИ Т90 ,СВАЛЕНИ САМОЛЕТЕИ ВЪРТОЛЕТИ По редно е да целуваш ръка и да мълчиш,но сърце мъжко юнашко ,отваря голяма уста

    Коментиран от #7

  • 7 ХЪРБЕЛ ИЛИ ЩЪРБЕЛ КО СИ ТИ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "simonm":

    ОГЛЕДАЙ НОВИНИТЕ И ВИЖ КОЛКО АМ.САМОЛЕТА СА ПАДНАЛИ СБЛЪСКАЛИ САМИ ПОДЧЕРТАВАМ САМИ .И ТОВА Е ВСЕКИ ДЕН.

    Коментиран от #8

  • 8 simonm

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ХЪРБЕЛ ИЛИ ЩЪРБЕЛ КО СИ ТИ":

    Ако искаш АМ тука съм и давам да направиш АМ Сега сериозно ,това въобще не ме интересува,-колко и еди къде си са паднали ,важното е народа да добрува
  • 9 ЯСЕН СИ

    1 2 Отговор
    ДОБРУВА СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО РОБУВА НАЛИ ??!::
  • 10 simonm

    1 1 Отговор
    Робската душа ,така го разбира, Бъди горд БЪЛГАРИН Добрува-хубава българска дума На какъв език я превеждаш на руски ,англйски или турски

    Коментиран от #11

  • 11 ГОРД ПАПАГАЛ И НИЩО ПОВЕЧЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "simonm":

    Ей ТАЗИ ФРАЗА -БЪДИ ГОРД БЪЛГАРИН БЯХ Я СЛОЖИЛ НА НЯКОЛКО МОИ СПИСВАНИЯ ТУК КАТО ИМЕ НА ПРОФИЛА .ПЛАГИАТ И ПАПАГАЛ СИ ВЕЧЕ Е ДОКАЗАНО.НЯМАШ СТИЛ ЩОТ НЯМАШ ИДЕИ А ТОВА Е ВСЛЕДСТВИЕ НА ПРАЗНАТА КРАТУНА ДЕТ Я ВЛАЧИШ НА РАМЕНЕТЕ СИ ??!??

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 simonm

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ГОРД ПАПАГАЛ И НИЩО ПОВЕЧЕ":

    Не те ли срам ?Да се именуваш с думи на наши възрожденци и да претендираш че са твой Как го роди това, твоята папагалска кратуна МЕКЕРЕ / МЕКЕРЕ дума на Вазов и Ботев ,описваща хора както теб/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания