Last news in Fakti

27 Май, 2016 15:56 1 467 0

Великобритания изпраща боен кораб в Либия

  • либия-
  • великобритания-
  • кораб-
  • трафиканти-
  • бежанци

Лондон вече има един кораб, който оперира в Средиземно море близо до либийския бряг

Великобритания изпраща боен кораб в Либия - 1
Снимка: БТА/ AP

Великобритания ще изпрати боен кораб от военноморските сили на страната към бреговете на Либия. Това обяви премиерът Дейвид Камерън на срещата на Г-7 в Япония, цитиран от Би Би Си.

Британските власти искат да помогнат на либийските си колеги в борбата с трафикантите и овладяването на бежанския поток.

Лондон вече има един кораб, който оперира в Средиземно море близо до либийския бряг – HMS Enterprise.

Камерън добави, че Великобритания е готова да поеме „активна лидерска роля“ в помощта към Либия за справяне с трафикантите на хора.

През изминалите дни повече от 100 души загинаха край бреговете на Либия след преобръщането на лодки в Средиземно море. Бежанският наплив към Европа е най-големият след края на Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА