27 Май, 2016 20:20 2 732 14

Турски изтребители са летели над Гърция

  • турция-
  • гърция-
  • въздушно пространство-
  • изтребители-
  • нарушение-
  • русия-
  • путин

Шест изтребителя са летели във формация

Турски изтребители са летели над Гърция - 1
Снимка: БТА/ AP

Турски изтребители са извършили няколко нарушения на гръцкото въздушно пространство, съобщи местното издание „Ekathimerini“.

Шест изтребителя, летящи във формация, и още четири, движещи се самостоятелно, са извършили общо осем нарушения на въздушното пространство в североизточната, централната и югоизточната част на Егейско море.

Два от десетте изтребителя са били въоръжени, посочва изданието, позовавайки се на източници от отбраната. Турските самолети са били прогонени от гръцки такива.

Нарушенията са извършени днес – денят, в който руският президент Владимир Путин е на официално посещение в южната ни съседка.

„Greek Reporter“ написа, че нарушенията са извършени едва няколко часа преди кацането на Путин в Атина. Изтребителите са летели над островите Агатониси и Антропофагос.

Факти.бг припомня, че двустранните отношения между Турция и Русия се сринаха след свалянето на руски бомбардировач от турски изтребители през ноември 2015 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    4 1 Отговор
    За тях не е проблем . Важното е над тяхна територия да не се лети . Пък нали са в НАТО . И някоя друго бомба да падне .... от коалицията ще я определят като приятелска . Приятелска бомба , приятелски огън , въздушно патрулиране .... ще има нов термин . Все по - комичен от предходния .
  • 2 БТЙГ

    5 0 Отговор
    Добър ден. Това го правят от десетилетия и не е никаква новина. Пореното нарушение.
  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор
    Продажните гърци заслужават дори да бъдат бомандирани-това е камък на шията на ЕС,а НАТО трудно може да разчита на тяхната лоялност.Естествено че БГ търпи огромни загуби от безкрайните им стачки,но по-лошото е че ако ги изхвърлим от пакта,ще ги гушнат руснаците и ще ги превърнат в една военна Супербаза.Верно че тогава ще осъзнаят що е глад и мизерия,но НЯМА ВЕЧЕ ДА ИМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД,което пък предполага че обширни бълг територии ще се наложи да бъдат превърнати в ракетни площадки на НАТО и територия за постоянно присъствие на многобройна военна техника на алеанса и прилежащия й персонал.

    Коментиран от #5, #13, #14

  • 4 1234

    3 0 Отговор
    Турция да внимава за шестата миля,защото тя ще и изяде главата.
  • 5 Дарко

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    До КОН!!!Нека да уточня нещо що ми писва да слушам тъпотий от КОНЕ ДЕСИ и КАТЪРИ.По време на комунизма в България нашата малка държавичка е изнасяла за Русия 75% от цялата си продукция!Има заводи в момента които ги гледате затворени сринати изоставени е това по времето на кумонизма всичко работеше всичко изнасяхме за "ТЪПИТЕ РУСНАЦИ"и нямахме заеми нищо хората не се бесеха палеха от недоимък!Но КАТЪР дойдоха хора които искаха да ни развалят всичко да ни крадът държавата такива които ти плащат да ми блееш тука без капка мисъл и разсъждение аз ходех по 2 пъти на почивка 20 дена на море 15 дена на планина и всичкото се поемаше от предприятието в което работех и изнасяхме стоманени винкели и кранове за така наречените ти ''ТЪПИ РУСНАЦИ''.А ти ми говориш безмислици огледай се без капаците виж как хората мизерстват кой ходи на 2 почивки при господарите ти вече?Къде е средната класа хора?Русия е 100 по добре от всички като не си продава земните блага на американците а ти и твоят господар ни затривате малко по малко само че се надявам близкото бъдеще да се променят нещата и с теб и с господарят!

    Коментиран от #7

  • 6 фау 3

    4 0 Отговор
    Да не вземе да "падне" някой турколет от приятелски огън ;)
  • 7 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Дарко":

    Оскотял нещо ми се чиниш бе дарко...и вехнещ по бившата "народна власт"...А от друга страна понеже явно силно вярваш че "в близко време ще се променят нещата",би трябвало да си "блажен"?!Защото казано е -БЛАЖЕНИ СА ВЕРУЮЩИТЕ:)

    Коментиран от #9

  • 8 Реалист

    4 2 Отговор
    Гърците да не си стискат СС300 Русия ще им подариСС500.
  • 9 Дарко

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Извини ме с радио не се спори!Икономика Бизнес за теб не е понятно!Имахме икономика имахме бизнеси сега имаме заеми и дано ти да ги плащаш и там жена ти децата ти!Мен не ме мисли аз видях ,живях много ти му мисли!И да мъчи главата с Руски изрази нема да си помогнеш!!

    Коментиран от #11

  • 10 факт

    2 2 Отговор
    Добре де, а тествахте ли ги за дрога? Може да са ударили някоя редичка смъркайки и да са ги вдигнали на учениие, но да са сгрешили учението с далечно въздухоплаване? Спрете ги и ги проверете за доза...!
  • 11 факт

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дарко":

    И оня с коня е прав и Дарко. Нямаше бивша народна власт, защото мафията на тоталитарните свинчета ала Живков и мафийка не даваха на народа власт, а те налагаха диктатура. Така, че коня с оня са прави! от друга страна след перестройката мафиотите ала ДРугари и техни ченгеджийски подставени лица-мчутри наложиха простотията РЕКЕТ и ограбиха икономиката с подставени търгове, масови приватизации и други инсценирани далавери. така, че и оне с коня пак е прав и Дарко е прав. Извод: трепи прасетата на власт докато не останат почтенни и справедливи управляващи! Проблеми? - Няма кой и че следващите прасета може да са по-лоши и от тия, но и по-крадливи... Други въпроси и отговори принципно няма, само в подробности. Джихадистите не се бият за да направят света по-справедлив, а да наложат поредната тоталитарна простотия било наричана халифат и някой парапитек да седне като цал-крал-султан-халиф-...и да натриса простотиите си над орцата. Нещо добро да има в това? НЕМА! Тук си имаме мултигрупировки на власт, което е почти същото, но наричано ДЕМОКРАЦИЯ, което си е демагогия - нито сме демокрация нито ни питат за нещо чивиите на постовете. Затова и тоя свят е скапан - много лъжа демагогия има.
  • 12 tost

    2 1 Отговор
    След Гърция,да се готви България,небето и да бъде пазено от тези ,дето са ги мачкали 500 г.
  • 13 999

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Пак си прекалил с тревата.
  • 14 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Фес, събери си шалварите и у анадоллука. Не цапай Българското пространство с радикален ислямизъм.
Новини по държави: