Last news in Fakti

28 Май, 2016 10:44 1 069 0

Митинг на Тръмп отново не се размина без кръв и арести

  • доналд тръмп-
  • сан диего-
  • тръмп-
  • президентски избори-
  • републиканци-
  • предизборен митинг-
  • сащ

Десетки полицаи се втурнаха да разтървават противници и привърженици на републиканският кандидат за президент в Сан Диего

Митинг на Тръмп отново не се размина без кръв и арести - 1
Снимка АП/БТА

Поддръжници и противници на републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп се сблъскаха в калифорнийския град Сан Диего.

Сблъсъците пламнаха след края на речта на Тръмп, когато негови симпатизанти започнаха да излизат от конгресния център и бяха посрещнати от гневни противници на милиардера.

Десетки полицаи от отдела за борба с безредиците бяха изпратени да ги разтърват. Полицията обяви събирането пред конгресния център за незаконно и арестува 35 души, докато тълпата хвърляше камъни и бутилки за вода по служителите на реда. Ранени бяха поне 18 души, някои от които отказани в болница.

След събитията в Сан Диего, Тръмп написа на полицията в в Туитър: "Свършихте фантастична работа като се справихте с бандитите, които се опитаха да нарушат нашия много спокоен и многолюден митинг."

Тръмп беше в града, който се намира съвсем близо до границата с Мексико, за предизборен митинг в навечерието на първичните избори в Калифорния на 7 юни.

Той обеща да изгради граничен стена, с което да защити САЩ от нелегалните имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА