Last news in Fakti

28 Май, 2016 16:25 1 024 5

Бившият шеф на НАТО ще съветва украинския президент

  • нато-
  • андерс фог расмусен-
  • петро порошенко-
  • нато-
  • украйна-
  • съветник

Украинският президент Петро Порошенко назначи бившия генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за свой съветник на свободна практика

Бившият шеф на НАТО ще съветва украинския президент - 1
Снимка Архив АП/БТА

Бившият генерален секретар на НАТО и бивш премиер на Дания Андерс Фог Расмусен бе назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, съобщи украинската агенция „Униан“.

От администрацията на Порошенко публикуваха на сайта на президентството президентски указ No. 225/2016 от 27 май, 2016 г.

Постановлението гласи: "Да се назначи Андерс Фог Расмусен като съветник на украинския президент на свободна практика (при съгласие)."

Днес Расмусен написа на страницата си в Туитър: "С удоволствие приемам назначаването... Ще направя всичко по силите си да насърча сигурността и икономическите реформи в страната, както и по-здравите й връзки с ЕС."

63-годишният датчанин бе начело на датското правителство в периода 2001-2009 г., а след това бе назначен за генерален секретар на НАТО в периода 2009-2014 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВАЛА

    3 2 Отговор
    Кога ще стане това и в България

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВАЛА":

    Ти какво? Сериозно ли?
  • 3 стк 412

    3 2 Отговор
    Как няма да се съгласи Расмусен ...при тези диви Украинки съживяващи и Умрял ?? от 10 Години...
  • 4 Kcaniba

    3 2 Отговор
    ХАХАХА
  • 5 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЕВАЛА":

    Отдавна е станало. Министър по правните въпроси-френския посланик. Министри на енергетиката-двамата амеркански сенатори съветващи Орешарски кое е правилно и кое не. Министър председател-Рубин-чо,щатския посланик. Министър на координацията и взаимодействието-портиера на посолството на САЩ, който дава написаното от Рубин-чо на Б.Б. да знае какво да прави и да казва. Че току виж някой изпуснал досието му пред вратата на някоя медия. И най важното, не плащаме на тези хора и ако махнем дублиращите ги български политици, управлението ще ни излезе безплатно. Предложението не е мое, на Дж. Сорос е-социалния министър.
Новини по държави: