28 Май, 2016 16:52 4 804 4

Ердоган нанася удар по най-големия си враг

  • турция-
  • ердоган-
  • фетхуллах гюлен-
  • терористична организация-
  • проповедник

Турция ще включи движението на ислямския проповедник Гюлен в списъка на терористичните организации

Ердоган нанася удар по най-големия си враг - 1
Снимка АП/БТА

Движението на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който от години живее в САЩ, официално ще бъде регистрирано като терористична организация. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от в. "Хюриет".

Ердоган заяви, че решението е било взето в четвъртък на заседание на Съвета за национална сигурност.

"Стигнахме до решението, че движението на Гюлен трябва да бъде разглеждано като незаконна терористична организация", заяви Ердоган в петък.

"Изпратихме нашето решение на правителството и сега чакаме решението на кабинета. Ние ще го регистрираме (движението на Гюлен) като терористична организация. То ще бъде поставено в същата категория като "Демократическия съюз" (PYD) и Кюрдската работническа партия (ПКК)", каза още турският президент.

Ердоган обвини движението, че се опитва да "разкъса нацията и разедини религиозната общност в страната", но турското правителство "никога няма да му позволи това."

През декември 2014 г. съдът в Турция издаде заповед за ареста на Гюлен, който живее в самоналожено изгнание в САЩ от 1999 г. насам. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    3 1 Отговор
    браво , хапчълък трябва да пие Европа на шепи заради договор със Султана,защото утре и тях ще ги вкара в някой списък. Специално Меркел в харема си...
  • 2 ggggg

    1 2 Отговор
    Най-голямата терористична организация е партията на Ердоган!
  • 3 факт

    0 3 Отговор
    Нищо ново под Слънцето... Помните ли, неотдавна как властта в НРБ, когато искаше да прецака някой неудобен, го анатемосваше като ВРАГ НА НАРОДА? Е, има ли разлика между ЧК на ДС, Партията на независимостта на Ердоган, есесовските фанатици на Химлер, които трепеха ония неудобни на режима Адолф, които натемосваха като врагове на Германия? НЯМА! Тогава? Тогава тероризмът е част от политиката на редица власти по света и у нас. Ердоган не показва нищо ново.
  • 4 жеронимо

    0 0 Отговор
    Жалко,че никога не сме имали политик от класата на Ердоган !!!
Новини по държави: