Last news in Fakti

28 Май, 2016 17:18 1 437 0

Три ракети от Сирия удариха турски град на границата

  • турция-
  • килис-
  • сирия-
  • ракети-
  • такфири-
  • ислямска държава-
  • ранени-
  • терористи

При инцидента са били ранени най малко петима души

Три ракети от Сирия удариха турски град на границата - 1
Снимка АП/БТА

Най-малко петима цивилни са били ранени след като три ракети "Катюша", изстреляни от екстремисти в Сирия, удряха турски град близо до границата, съобщи в. "Хюриет".

Източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, заяви, че ракетите са паднали в двора на частен дом и в поле в град Килис, разположен на около 10 километра северно от границата със Сирия.

Днешният инцидент идва 20 дни след последната подобна атака на джихадистка група, насочена към турската провинция.

По-късно в събота турската армия изстреля порой от куршуми към Сирия, съобщи "Прес ТВ".

На 24 април, десетки хора излязоха на протест в Килис, за да изразят недоволството си към правителството, което според тях не прави нищо, за да ги защити от ракетите и другите снаряди, идващи от територии, контролирани от свързаната с Ислямска държава терористичната група Такфири в Сирия.

Сблъсъци избухнаха, когато силите на реда се намесиха, за да разпръснат протестиращите с водни оръдия и сълзотворен газ. В отговор демонстрантите хвърляха камъни по полицията.

Същевременно турските военни съобщиха, че при съвместни въздушни удари на турската армия и водената от САЩ коалиция са били убити 104 души от редиците на Ислямска държава, съобщиха турските медии.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: