Last news in Fakti

29 Май, 2016 08:00 1 605 0

Тайна операция спасила евреи в Сирия

  • сирия-
  • израел-
  • евреи-
  • алепо-
  • аюб кара-
  • спасявал-
  • заместник-министър

Заместник-министърът на регионалното сътрудничество не веднъж е бил обвиняван, че е влизал в Сирия по време на гражданската война

Израелски заместник-министър призна, че е посещавал "незаконно" Сирия в началото на гражданската война, която разкъсва арабската страна вече 5 години, съобщи в събота израелският ежедневник "Аарец".

Аюб Кара, член на парламентарната група Ликуд и заместник-министър на регионалното сътрудничество, бе запитан за опита му в Сирия. Той обясни, че ситуацията там е "много трудна, много сериозна, не можете да си представите ... Това е съвсем друг свят. Когато от Израел отидете в Ливан или Сирия, ще видите разликата."

На въпрос дали е посещавал Сирия през изминалата година, Кара, който е друз по произход, отказа да даде подробности, но заяви: "Аз няма да навлизам в подробности ... Не веднъж съм бил обвиняван, че съм ходил в Алепо, за да спася последната еврейска фамилия там. Това е твърдение, което никога няма да отрека или потвърдя."

Кара обаче описа града, като каза: "Алепо днес е изоставен ... Днес, когато влезете в него не бихте си помислили, че това е Алепо. Градът дори бегло не напомня на Алепо."

Той добави, че около 20 000 евреи са живели в "хармония помежду си, с друзите и всички други малцинства" в града.

Запитан за опасността при такова пътуване, Кара каза: "Аз не съм човек, който се страхува, защото съм вярващ, а един вярващ не се страхува."

По-рано този месец заместник-министър потвърди, че е участвал в освобождаването на Беряс Авейдад, друз от Голанските възвишения, който прекара 13 години в сирийски затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА