Last news in Fakti

29 Май, 2016 14:41 6 959 25

Американско супер оръжие (видео)

  • сащ-
  • супер оръжие-
  • оръжие-
  • електромагнитно релсово оръдие-
  • electromagnetic railgun

То се разработва вече 10 години

Американско супер оръжие (видео) - 1
Снимка Департамент на отбраната на САЩ

САЩ разработва супер оръжие, което е почти невъзможно да бъде спряно, пише американското издание "Уолстрийт джърнал".

В интернет се появиха видеокадри от тестовете на това смъртоносно оръжие, което може да изстреля 25 килограмов снаряд през седем стоманени плочи и да остави 13 сантиметрова дупка.

Оръжието се нарича електромагнитно релсово оръдие ER (Electromagnetic Railgun) и за него не са необходими нито барут, нито експлозиви.

То се захранва от електромагнитни релси, които ускоряват снаряда до зашеметяващата скорост от 4.5 хиляди мили в час (около 7200 километра в час).

Според в. "Уолстрийт джърнал" военните смятат, че оръжието може да се окаже полезно, ако се наложи САЩ да защитава прибалтийските държави от Русия или да подкрепи съюзниците си срещу Китай в Южнокитайско море.

САЩ започва програмата за ER преди 10 години, като до момента за нея са похарчени над половин милиард долара. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 2 Отговор
    Егати евтината пропаганда........помисли си Владимир Владимирович когато случайно прочете статията, после си го премести в другия крачол........
  • 2 Никито Иванов

    4 2 Отговор
    + електроцентрала :)
  • 3 Обанана

    4 2 Отговор
    Те краварите и за F-117 Nighthawk говореха,че е невъзможно да бъде свален.Невъзможни неща няма.Такова оръдие най-лесно се спира като му се прекъсне захранването.
  • 4 НИЩО НОВО

    3 2 Отговор
    И КАТ ИМ ПУСНАТ Е.М.И. И СПРАТ ТОКА КО СТАВА С ТОЯ СУПЕРМОДЕРЕН БОКШУК?? СТАВА ОТЛИЧНА МИШЕНА ЩОТ ПОКРАЙ НЕГО ВЪВ ВСИЧКО ЩО ИМА ТОК ЩЕ БЪДЕ МЪРТВО.
  • 5 onq s konq

    3 4 Отговор
    Господ когато иска да накаже някого,първо му взема акъла,а после го прави русофил.Доживотно !:)Аре обещавам някой път кат съм на кеф да ви хвърля тука по 5 кинта да тичате голи пред БМВ-то ми и да викате А-ТА-КА,РУ-СИ-Я!

    Коментиран от #11, #17

  • 6 иии

    3 2 Отговор
    ПОРЕДНА Х.-НЯ ,КОГО ЩЕ СПИРАТЕ АКО ЗАПОЧНЕ ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И "ДОБРИТЕ ОТ НАТО" ИДИОТИ...
  • 7 Волен Сидеров

    3 2 Отговор
    Дядо Господ- Бог-ша ва вкара в пътя господа от сащ....Скоро ще е първото ви причасти 2017 година около юни месец.....няма да ви е мноо приятно ,но ...каквото сееш това ще жънеш...
  • 8 Минджев

    4 0 Отговор
    Пактът търси враг, за да придаде смисъл на съществуването си и да оправдае изискването за увеличаване на бюджета за отбрана на своите съюзници . В същото време милиони хора по света живеят в мизерия и нищета и умират от недохранване . Правителството на България , ще бъде ли съпричастно с това ???
  • 9 американски гении

    2 2 Отговор
    Малиии, 10 години са го умували тва нящо, фърлили са суматлък пара и накрая какво, огромен топуз дето може да се пренася само на няква голяма машина и което(както мъдро се отбеляза в някои от постовете)има нужда от ток........оттам нататък се сещайте сами. Пък оня с коня пак се пъне да се фали че имал БМВ, смятайте само колко му е малко пишлето.......

    Коментиран от #10

  • 10 Чукча

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "американски гении":

    Похарчените са това нещо близо милиард долара са дадени не от краварите,а от държавите на които те дължат близо 20 пъти по толкова и нямат намерение изобщо да ги върнат някога.Справка националния дълг на САЩ в интернет.
  • 11 факт

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ами дай ми 5 лева и ще тичам и викам пред грухтелника ти, пердън Баварката ти гол и да викам - Вардааа, А-такаааа, русияяяяя! А после ще добавя - А след менееее идва черниияаяяяя!
  • 12 факт

    3 2 Отговор
    Братята америкато пак изостават от нас...? Ние сме много напред. Минава някой "народен избранник" като другарката Пръмова и със скорост един ред по нета до Брюксел и обратно и заличава три реактора на АЕЦ. После минава Ваньо Костов и заличава няколко предприятия само с 1 подпис без даже да му трябва енергия от волтове там. накрая минават нашите партийни кадри и заличават статистиките с цялата престъпност, досиета, наркотрафик и каквото може. Е, има ли по-добри от нас? После има и други милиони подобни експерименти. Минава Цацата и само с 1 изречение и една дублика от Чатмаков-Искров заличава цяла банка и ФГВ. После идват време за избори - и както винаги всички останали кандидати са заличени по незнайна причина - уж ги има на листите, а никакъв шанс да влязат в парламента. Ние сме НОМЕР ЕДНО! А вие пробивате дупки там? Впрочем, научете нашите строители как сеп рави щото след тях като срежат лентата и почват ремонтите! Научете ги как се строят магистрали! Аз не съм чул в САЩ нова магистрала да се нуждае от ремонти? Но тук е страната на чудесата!
  • 13 Сори

    3 2 Отговор
    За това оръжие са похарчени 500млн. лева до сега ...А ми да си го бяха купили от Руснаците щеше да им излезе многократно по евтино.Те си го имат от преди 10 год....и вече е много демоде.....
  • 14 Kcaniba

    3 2 Отговор
    ПиАр а на ФАЩ е скъп за данъйоплатеца, но еевтин трик, при една война!!!!
  • 15 УУУУУУ

    3 2 Отговор
    Не може да бъде спряно но може да бъде отклонено с подобно електромагнитно поле....както лазера с огледала....
  • 16 Механика

    4 2 Отговор
    Започвам да си мисля, че тези американци са глупави.......:)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 умопомраченият

    3 2 Отговор
    "Умопомрачителната" скорост от 7200км в час(демек 2000 метра в секунда)............че тва нищо не е, даже една обикновена гаубица може да изстреля 25кг снаряд с такава скорост..........и за тва велико постижение 10 години и милиарди пари.........НЕЩАСТНИЦИ, вижда им се края и на тях.

    Коментиран от #20

  • 19 555

    3 2 Отговор
    Такива оръжия едно време описваха как да си направим в списание ,,млад конструктор" и се правеха преди 30 години в клубовете на ТНТМ...Това е същото оръжие в уголемен вариант ...Тия американци да не са откраднали идеята от нас Българите....
  • 20 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "умопомраченият":

    Нормалната начална скорост на снаряд е около 1200-1400м/с. Т.н. кинетични снаряди имат начална скорост до 1900м/с. Общо взето си прав, половин милиард и 10г. за 100м/с. повече...
  • 21 tost

    3 2 Отговор
    Aмериканците със същата скорост правят друга дупка,справка :„Американски външен дълг“ ;)
  • 22 метусмортис

    2 2 Отговор
    Топол М лети с 22000 км час :D
  • 23 БАТ мишо

    2 2 Отговор
    само аз ли знам че руснаците като им цепнат бомбичката секви електронни устройства ще стават само за навиране в дупарата поради ефекта ЕЕМП от ядрения взрив
  • 24 БАТ мишо

    2 2 Отговор
    разбира се приложимо е в неядрена война срещу русия в която ще грейва на новите руски радари с активна решетка някаде на 3000-4000 км наоколо веднага щом му включат захранването ....
  • 25 Патето Яки

    1 2 Отговор
    Как ще стреля като спре тока. Нещо като цар пушка.