Last news in Fakti

29 Май, 2016 15:28 1 279 1

ДАЕШ готви атака срещу Евро 2016

  • франция-
  • евро 2016-
  • даеш-
  • ислямска държава-
  • федералната служба за защита на конституцията в германия-
  • атентат

Напрежението във Франция остава високо, тъй като страната все още се възстановява от ноемврийските атентати в в Париж

ДАЕШ готви атака срещу Евро 2016 - 1
Снимка АП/БТА

Шефът на германското разузнаване заяви в събота, че Ислямска държава планира голяма атака по време на Европейското първенство по футбол във Франция, съобщава "Дейли мейл".

Ханс-Георг Маасен, ръководител на Федералната служба за защита на конституцията в Германия обясни, че макар да няма конкретна информация за планиран атентат, германското разузнаване е "дочуло доста фонов шум", който предполага, че се готви нещо.

"Ние знаем, че местата, на които ще се събират отбори и фенове, участващи в шампионата, са обект на засилен интерес от страна на джихадистите от Ислямска държава", заяви Маасен.

Най-малко 2,5 милиона души ще присъстват на шампионата, мачовете от който са разпределени на 10 стадиони и ще започнат на 10 юни.

Напрежението в страната домакин на Евро 2016 остава високо, тъй като Франция все още се възстановява от ноемврийските атентати в Париж, един от които бе в близост до стадион Стад дьо Франс.

Франция вече се подготвя за потенциални атаки от всякакъв вид, като властите в страната заявяват, че част от мачовете може би ще се играят при закрити врати, ако се появят индикации за заплаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    1 2 Отговор
    нашите медии или по точно джурналисти ако работеха в европа-щяха с параноята си до сега да са я ликвидирали-само слухове,предположения,гадни новини ....да очернят някои съдби с клюки...
    ако направят атентат-ами съберете от всички евро държави една огромна армия в едно с руснаци и американци влезте в даеш в плътен кордон и ги ликвидирайте -толкова е просто-ама политики,интереси ко да прайшшш...
Новини по държави: