Last news in Fakti

30 Май, 2016 23:00 1 500 2

Нов план за действие при откриване на извънземни

  • извънземни-
  • план-
  • дънкан форган

Протоколът е предложен от астронома Дънкан Форган

Известният шотландски астроном Дънкан Форган въвведе нов протокол за действия, които учените да предприемат при откриване на разумен живот на други планети.

Предварителният план беше публикуван в сайта arXiv.

Според Форган последният подобен протокол е бил издаден през 1989 г. В този протокол се предвижда изследователите, които открият извънземна форма на живот, първо да се консултират със свои колеги, а след това да уведомят съответните държавни органи. Чак след това се позволяват съобщения до медиите.

Тези правила обаче са съгласувани преди масовото разпространение на интернет и цифровите технологии. Форган предлага всички изследователи, търсещи извънземен живот да създадат свой блог, в който ще бъдат изложени съответните принципи и критерии, както и подробности, относно напредъка по търсенето. Препоръчват се постоянни проверки на компютрите, за да се предотвратят хакерски атаки или изтичане на информация.

Според Форган е най-добре дори недоказаните открития на разумен живот възможно най-бързо да бъдат направени обществено достояние. Така учените ще избегнат подозрения за прикриване на данни, а евентуално по-късно информацията ще може да бъде опровергана.

Ако се окаже, че данни за откритието на извънземен живот са недостоверни, след това е важно учените възможно най-бързо да направят изявление, с което подробно да обяснят получената информация.

Наскоро учени от университета „Корнел“ в САЩ определиха периода, в който нашата цивилизация ще може да осъществи контакт с извънземна раса. Според тях това ще стане след около 1500 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Страшни глупости ной достъпното доказателство за извънземни е всеки един човек пипни ръката си и с това ще получиш доказателство за извънземни нито 1 човешки организъм не се е появил от водата или ваимуните всеки организъм има неземно винало
  • 2 Бай Коста

    0 0 Отговор
    Ние тях ли ще открием или те нас вече са ни открили? Какъв ли е техния протокол?
Новини по държави: