Last news in Fakti

30 Май, 2016 16:45 2 332 3

Турция размаха пръст на Берлин

  • турция-
  • размаха-
  • берлин

В Анкара недоволни от гласуване за признаване на арменския геноцид в Германия

Турция размаха пръст на Берлин - 1
Снимка: БТА/AP

Турция отправи критики към плановете на парламента в Германия за признаването на масовите убийства на арменци по време на Първата световна война за геноцид, съобщи ABC.

Убийството на 1.5 млн. арменци в Османската империя се разглежда като първият геноцид през 20-ти век. Турция отрича това да е било геноцид. Местните власти твърдят, че броят на загиналите е преувеличен и че по-голямата част от хората са убити в рамките на гражданска война и размирици.

Гласуването по въпроса в германския парламент трябва да се проведе през тази седмица.

Турският вицепремиер Нуман Куртулмус заяви, че Германия е „дом на голяма турска общност“ и че трябва да действа „с повишено внимание“.

„Германия е наш приятел и съюзник. В тази страна живеят и много турски граждани. Там трябва да са внимателни в отношението си към Турция“, заяви Куртулмус.

Според него парламентите на различните страни не трябва да се месят в историята.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    така е ,там има много турци и трябва Германия много да внимава какво гласува ,защото ще стане сакатлък от техния бабаитлък. А пък пука на Германия какво пърдят от Анадола..От друга страна това е един урок за ЕВРОПА,внимавайте кого пускате в къщи после не можеш да ги изгониш,уж дошли в гости...за малко...
  • 2 333

    0 0 Отговор
    Германците са ги смачкали ,,демократите ,,и не смеят да гъкнат.
    Първо трябва да изгонят бабата и после да провеждат самостоятелна политика.
    Сега е видно кой командва.
  • 3 БЪДЕЩЕ

    0 0 Отговор
    Ето кой е властелинът, внимавайте че?
Новини по държави: