Last news in Fakti

31 Май, 2016 01:15 11 396 13

Путин може да отвори „чеченската врата“

  • путин-
  • германия-
  • чеченци
Путин може да отвори „чеченската врата“ - 1

Напоследък в Германия се отбелязва небивал ръст на чеченци, които искат да получат статута на бежанци, пише германският в. „Ди Велт“. Властите там са обезпокоени и от вероятността по този начин да проникнат ислямисти. Според „Ди Велт“ има подозрение, че Путин може да отвори „чеченската врата“. Вестникът цитира представител на германското министерство на външните работи, който твърди, че числото на идващите от Руската федерация в Германия през последните месеци рязко се е увеличило. В периода от януари до края на май 82.3 процента от искащите бежански статут в графата „етническа принадлежност“ са указали „чеченец“. От 2728 души 2244 са чеченци. По правило идващите от Чечения минават през Полша.

Според „Ди Велт“ немските служби са обезпокоени от тази тенденция. От една страна съществува подозрението, че „Русия отново е отворила чеченската врата“. От друга страна идващите от Чечения и по-рано са се ползвали с репутацията на „агресивни“ и „склонни към насилие“ сред бежанците в лагерите. Освен това някои са заподозрени във връзки с радикални салафити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 1 Отговор
    Каква е тази зловеща снимка на автора зомби ? Стреснах се сабале. Може ли такова нещо?
  • 2 що бе

    3 2 Отговор
    А стига бе--чеченците не са агресивни...нали точно вие-Западният Свят ги наричахте "борци за свобода"....--пък сега чак се опасявате че имали връзки с радикалните салафити--аааааа ма не така......
  • 3 Rume

    3 1 Отговор
    Та значи 2000 чеченци ви стряскат съня, а 2 000 000 паплач не ви прави впечатление???? Съсвсем изтрещяхте от тези хамерикански ГМО манджи!!!
  • 4 maradona

    3 1 Отговор
    Аз друго не мога да разбера - защо искането на бежански статут автоматично да означава даването му. Те хората могат да си искат, ама като им се откаже, направо да си ги екстрадират откъдето са дошли и това е. Защо трябва да се усложняват толкова нещата? Опростения вариант е:
    - Искаме бежански статут.
    - Съжаляваме, но не отговаряте на условията. Довиждане!

    Толкова ли е сложно???
  • 5 Баш Майстора

    2 2 Отговор
    Заляха Европа с амуджи ,пък Путин щял....
  • 6 goni

    2 2 Отговор
    Не Путин, Русия държи затворена вратата! Тия дето са минали са минали през ключалката!:) Освен тази врата Русия държи и други! Добре че ги държи заключени!:) Отвори ли ги! "Тогава ще настане такъв живот......!"
  • 7 kcaniba

    1 2 Отговор
    Когато Садитие са нахлули в Чеченската република в началото на 90-тте и повече от 10 -тилетие са клали хиляди , чеченските уакхабити и ислямисти бяха Борци за свобода и ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!
    АХАХАХАХАХАХАХХАА
  • 8 гост

    2 1 Отговор
    Путин нищо не държи и нищо не е отварял , в Русия всеки може да влезе и да излезе когато си иска и никой няма да го спира , особено брадатите . Просто пак настава сталински глад и хората си търсят прехраната
  • 9 миседниш накура

    1 2 Отговор
    голям смях тази статийка-"Путин отварял вратата" то и в белгия когато им гърмяха летището и метрото казаха че "терористите били белоруски" но не разбрах тогава дали бяха белоруски мюсюлмани или белоруски джихадисти хахахаха
  • 10 Putyarin

    0 2 Отговор
    И за лошото време е виновен Путин. И ако не ти става оная работа, пак Путин е виновен, вярвайте ми ...
  • 11 Волен Сидеров

    0 2 Отговор
    Няма ли някой пиян руснак или друсан американец да натисне това копче най накрая и да свършат тези мъки по земята.после дядо господ да му мисли....

    Коментиран от #12

  • 12 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Волен Сидеров":

    Ааа, имам още да лашкам на този свят.

    Коментиран от #13

  • 13 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Монго":

    А, като казах това па се сетих, абе къде е Деса....
Новини по държави: