Тема: Украйна

31 Май, 2016 13:36 1 474 8

Савченко - депутат. Изявява се боса в парламента

  • надежда савченко-
  • депутат-
  • парламента

Тя беше избрана още през 2014 г.

Надежда Савченко днес положи клетва като депутат във Върховната Рада на Украйна, съобщи Страна.уа.

Украинският пилот прекара две години в руски затвор, поради обвинения за участие в убийството на руски журналисти по време на сраженията в Източна Украйна.

Савченко беше избрана за депутат през 2014 г., още докато беше в затвора. През миналата седмица тя беше разменена срещу двама руски военни. Савченко не пропусна да изненада колегите си, като докато разучаваше правилника на парламента, реши да се събуе боса и да вдигне краката си върху една от седалките в залата. Тя изнесе и кратка реч пред парламента, в която главно отправи благодарности към хората, съдействали за нейното освобождаване.

„Няма да позволя момчетата, които умряха на Майдана, продължат да умират в Донбас. Нищо не е забравено. Никой не е забравен. “, заяви Савченко. Според нея загиналите за Украйна няма да могат да лежат в гробовете си, докато страната отново не възвърне своята цялост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 благодарности към хората

    2 0 Отговор
    Да лежиш в затвора е лесно - той и Доган си почина там ама я сега да видим дали освен генетичното наследство - да си вдига босите крака за благодарност, ще направи нещо хубаво за страната си или ще продължи само да си вдига краката барем я огрее...
  • 2 раптор

    2 2 Отговор
    Приятно е когато враговете ти се самоунищожават... Въпреки, че ни е тежко на моменти, нещата се случват само в наша полза!
  • 3 Кюрдистан

    2 0 Отговор
    Само тежиш на тая земя, еййй! Язък за хляба дето си изял.
  • 4 Кольо

    2 2 Отговор
    Тя тая изперкала !!! И за каква цялост бълнува? Сигурно има на предвид, като република на СССР отново?
  • 5 kcaniba

    2 2 Отговор
    дрогираната лесбийка е идеалнаа!!
    Ако ще не боса, а по памперси да идва в Народното събраниое - висш държавен орган!!!
  • 6 mediator37

    1 0 Отговор
    Много умен ход на руснаците да я пуснат. Такава пародия, такава украинска антиреклама е Савченко, че по-добър съюзник от нея Путин трудно ще намери.
  • 7 ХХХ

    1 0 Отговор
    Имаше една дет се правеше на тежко болна,сега ще има и една дето ще се прави на луда.
  • 8 555

    1 0 Отговор
    САвченко се взема за ЖАНА ДАРК...
Новини по държави: