Last news in Fakti

1 Юни, 2016 07:31 2 524 2

Роберто Савиано: Великобритания е най-корумпирана в света

  • роберто савиано-
  • най-корумпирана-
  • великобритания

Според журналиста огромен процент от собствениците на капитали в страната, членуват в офшорни компании

„Великобритания е най-корумпираното място в света.“ Това бе заявено от италианския писател и експерт по борбата с мафията Роберто Савиано, цитиран от „Metro”.

Журналистът е известен с книгата си „Гомора“, в която прави скандални разкрития за мафията в Неапол. В момента той е един от най-издирваните от Камората хора. Затова и живее под постоянна полицейска закрила.

„Ако ви попитам коя е най-корумпираната страна в света, вие сигурно ще кажете Афганиста, може би Гърция или Нигерия. Аз обаче, ще назова Великобритания. Аз не визирам полицията, политиците или съда. Искам да кажа, че 90% от собствениците на капитали в страната са регистрирани в офшорни компании. Каймановите острови са портите за достъп до престъпни средства в Европа и Великобритания позволява това“, заяви Савиано.

Великобритания се нарежда на 10-то място, според последните данни за индекса на корупция, издадени от „ Transparency International“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТО стоян деса

    2 3 Отговор
    Какъв си ти бе-путински шпион? Как така ще говориш-правилното е,че Русия е най-корумпираната държава.Ти си руска ушанка бе-и на теб Путин ти плаща.
  • 2 Марио Ангелов

    5 0 Отговор
    Всеки знае ,че рибата се вмирисва откъм главата!Браво на човека ,че го е казал публично.
Новини по държави: