Last news in Fakti

31 Май, 2016 18:56 2 062 10

Ердоган иска подобряване на отношенията с Русия

  • реджеп ердоган-
  • русия-
  • турция-
  • геноцид-
  • отношения-
  • сближаване

Вижда ли се краят на дипломатическата криза по оста Москва - Анкара?

Ердоган иска подобряване на отношенията с Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че желае да подобри отношенията с Русия, претърпели крах след свалянето на руския бомбардировач Су-24 през миналата година, съобщи „Ройтерс“.

Държавният глава обаче добави, че не разбира каква „първа стъпка“ очаква Кремъл от Турция за подобряване на двустранните отношения. Според Ердоган и двете страни трябва да работят заедно за по-добри отношения.

Факти.бг припомня, че при посещението си в Гърция Владимир Путин заяви, че очаква конкретни стъпки от Турция, добавяйки, че „до този момент не сме чули извинение“.

Анкара е предложила на Москва създаването на работна група за нормализиране отношенията между двете страни. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че целта й ще е да се намери общ път за решаване на противоречията. Според руското президентство работна група няма да реши проблемите.

Междувременно „Дейли Сабах“ съобщи, че Реджеп Ердоган и Ангела Меркел са провели телефонен разговор. Президентът е изразил загриженост по повод очакваното гласуване в Бундестага на проекторезолюция, признаваща арменския геноцид в Османската империя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 иии

    0 2 Отговор
    този падишах не разбира какво иска Москва от него ,е пък кога ще разбереш,питай Чичо Сам ,той ще те упъти...
  • 2 Цар Освободител

    0 2 Отговор
    Тоя Фес трябва да разбере тая изключително подла постъпка струва доста скъпо! Бог да пази Русия! Само те са надеждата ние да възкръснем някои ден!
  • 3 666

    0 2 Отговор
    Турците сами трябва да решат този проблем,като си изберат друг президент,който да води разумна политика.Да се изживяваш като султан и да се правиш на велик и то за сметка Русия си е грешен ход.
    Ще си платят-няма накъде,освен ако бързо не го сменят тоя кривондел паша.
  • 4 Киро

    3 0 Отговор
    Ердогрух се прави, че не разбира каква първа стъпка очакват ушанките...

    ХАХАХААААА

    Ердогрух, ще целуваш петите на Путя, ще скимтиш и ще се извиняваш, не се прави, че не разбираш кво те чака!
  • 5 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    1 2 Отговор
    Както Киро е казал Ердогрух трябва бибитки да прави на Путин и то до края на живота си. Сам се докара с бабаитлъка си и, какво стана разчиташе на янките, а те, както винаги изоставят такива като него, защото не им стиска да се изправят срещу Русия. Оставиха го на произвола на съдбата, както са изоставяли всички. Така му се пада на Ердогрух сега да прави нонстоп бибитки. Ха ха ха.
  • 6 Спиро

    1 2 Отговор
    Според мен, Доган Ага сам се е изгубил в шеметните си разбирания за политика.
    Със свалянето на руският самолет, целта му беше да всее раздор в християнският свят по направление НАТО - Русия. Оказа се обаче, че нито европейските страни от НАТО нито САЩ одобриха това. Не го осъдиха публично, но не му оказаха и подкрепа.
    Сега даже американските войници в района на близкият изток дори дразнят баши бозука като носят отличителни знаци на кюрдите.
    Нещо хода на събитията не следва плановете му а и най-вероятно усеща че голяма част от турците не одобряват "външната му политика" и назрява опозиция, която може и да го свали от власт по цивилизован или друг начин, ако загрубеят нещата.
    Така че, май си търси изход вече.
    Ще разберем това в близко бъдеще.
  • 7 Тромалая

    2 2 Отговор
    Тея се готвят за нова маневра в задния двор на Путин! Спомнете си Турски поток тъкмо го подписаха, заедно с 2 атомни централи и ХОП свалиха самолета СУ24! Тва е новата каишка дето пускат, че руснаците сами да си сложат главата и после пак да им го ръгнат отзад. Нищо не бива да се говори с тея - само напалм и свински глави да им пускат!
  • 8 просто е бе

    1 0 Отговор
    На колене бе чалма --на колене и искай прошка от Властелина В.В.Путин.
  • 9 що бе

    1 0 Отговор
    Лелииииии стоянчо-деса няма да понесе позора на неговият бог-Ердоганя..........
  • 10 ГЕКШ

    0 1 Отговор
    Глупости, вече никой не бръсне Русия.На Еродоган му е все тая.Русия е пътник, няма кой да се занимава с нея тепърва.
Новини по държави: