Last news in Fakti

31 Май, 2016 21:42 2 244 8

Ердоган апелира към „здравия човешки разум“ на Германия

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • геноцид-
  • германия-
  • разум-
  • ангела меркел

Анкара се опитва да предотврати резолюцията на Бундестага за арменския геноцид

Ердоган апелира към „здравия човешки разум“ на Германия - 1
Снимка: БТА/ AP

В четвъртък германският Бундестаг ще приеме резолюция, в която определя насилието на Турция над арменците като геноцид. Анкара оказва натиск и се опитва до последно да предотврати това.

Малко преди планираното приемане на „арменската резолюция“ от Бундестага Турция засили критиката си в телефонен разговор с канцлера Ангела Меркел. 

Президентът Реджеп Ердоган апелира към „здравия човешки разум“ на Германия и предупреди за влошаване на германо-турските отношения. Премиерът на Турция Бинали Йълдъръм се оплака от „неоснователните и необосновани политически присъди“ в резолюцията. Германски водещи политици застанаха зад резолюцията, предава германската телевизия n-tv. 

„Ако Германия попадне в този капан, това ще влоши дипломатическите, икономическите, политическите, търговските и военните ни отношения“, заяви Ердоган в Измир. След гласуването Турция ще мисли за възможни реакции. По данни на германски правителствен говорител, цитиран от n-tv, в телефонния разговор между Ердоган и Меркел „освен за резолюцията е станало дума и за споразумението за бежанците между ЕС и Турция“. 

Според турския премиер Йълдъръм „неговото правителство, цялата страна, както и милиони турци в Германия, следят развитието със загриженост, а Анкара очаква германското правителство и Бундестага уважително отношение“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    2 0 Отговор
    Тоя пък кой заплашва! Ще му вземат машините дет са му дали да произвежда, ще му затворат пазара и ще се на.ере в путурите тоя фес! Германците и американците не са толкова толерантни като Руснаците! Ама феса нали е играч, скъса си печелившата карта и сега моли за милостиня запада! Ехххх продажен глупав ФЕС!
  • 2 9877

    2 0 Отговор
    Тоя си има тактика ,за да превземе Германия и после Европа:
    ако не греша на турси звучи така: ,,усул.. усул..,,
    извинете,ако греша в произношението.
    Балъците от Запада го нагризкват.....,защото не са го яли....
  • 3 Киро

    2 0 Отговор
    Ердоган - на.ран май остана без приятели!

    Има си само Саудитска Арабия, ама те са му господари, а не приятели.
  • 4 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    2 0 Отговор
    До №1
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 5 бастри байрам

    1 0 Отговор
    психичен фанатик-цялият еропейски саюз и сащ трябва да го осъди на доживотен затвор със жесток режим без право на одмяна
  • 6 Марио Ангелов

    2 0 Отговор
    Малоумен турчин се опитва да нае.. дявола във въздуха.
  • 7 ЦЯЛ МЕСЕЦ

    0 0 Отговор
    язък....язък. Тамън са поуправиха турчулята. Още Кемал им е казал че с фереджета и потури Европейци няма да станат. По-добре да поиска без визи за Арабския Холифат.
  • 8 наблюдател

    0 0 Отговор
    Тоя фес си отряза един по един клоните на които се държеше.Сега а ко продължи да се напъва ще му развалят и икономиката и пак ще се върнат на производство на зарзават и ще го возят с магаренцата.
    На кюрдите ще им направят държавичка и Турция ще спре да си мечтае да става империя.
Новини по държави: