Last news in Fakti

1 Юни, 2016 20:19 2 479 7

САЩ вади финансовата секира срещу КНДР

  • сащ-
  • сандкции-
  • северна корея

Нови санкции за Пхенян

Властите в САЩ обявиха, че предприемат стъпки за блокиране на достъпа на Северна Корея до американската финансова система, съобщи USA Today.

Вашингтон определя КНДР като страна, която е свързана с „прането на пари в световен мащаб“. Американското министерство на финансите излезе с изявление, в което призовава за нови мерки за „по-нататъшна изолация на страната от международната финансова система“.

Това ще стане чрез забрана за Северна Корея да извършва финансови операции чрез американската банкова система. Така американски финансови институции няма да откриват или поддържат севернокорейски сметки, както и няма да обработват транзакции на за севернокорейски финансови институции.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоши

    4 3 Отговор
    То пък на Северна Корея им пука за вашите кухи измислени хартийки!
  • 2 сноу

    1 3 Отговор
    ..и къде да си ги врат корейците тия ваши празни долари бе...и що не вземат поне да си отпечатат едни истински долари -Бильо Клинтата отпред и малко по-надолу как Моника дет му е захапала празния долар...

    Коментиран от #3

  • 3 Долу САЩ

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "сноу":

    Точно така! Нещастници, държащи непременно да се изживеят като "световния лидер" във всяка ситуация! В какви времена живеем - за да си независим ТРЯБВА ДА ИМАШ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, ех...живот ли Е, да го опишем...Долу САЩ като политическа система и геополитически играч!
  • 4 кроко

    0 2 Отговор
    Аз що си мисля, че само тоя, който краде по някакъв начин пари, би имал нужда да ги пере. В случая, от САЩ по-големи пиявици, дето смучат от цял свят пари, даже и от собствените си данъкоплатци, са само май англичаните. Ама да ми обвиняват севернокорейците в пране на пари... аре, ся, ние да не сме тъпи американци?!

    Коментиран от #5

  • 5 Goro Lafchi

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    В един период от време севернокорейците бяха издигнали фалшифицирането на долари в държавна политика. Пласираха ги чрез дипломатическите представителства по целия свят. Сега по света над 40% от тази валута е "произведена" на друго място от Федералния резерв. И въпреки това (невероятно но факт) на нккой не му пука и долара си управлява света.
  • 6 сфд

    0 0 Отговор
    На никой не му пука защото и тези които са с произход държавния резерв в САШ и те са без покритие. А долара управлява защото който не го ползва бива набит ама силно, справка Иракската война, събитията в Либия сега Сирия. 2 + 2 е 4

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "сфд":

    що ли пък останалия свят е на друго мнение и имат милиарди долари в резерва, пък Китай дори и трилион? я звънни в китайското посолство да изгорят тия ненужни хартийки без покритие че плащат само разходи за съхранение. после може и на руското да се обадиш, че и там кой ли знае защо държат има-няма 320млрд :)