Last news in Fakti

24 Юни, 2016 12:14, обновена 24 Юни, 2016 12:52 3 080 7

Искания за референдуми в цяла Европа

  • великобритания-
  • референдуми-
  • европа

Крайнодесни движение приветстваха решението на Великобритания

Резултатите от референдума във Великобритания доведоха до серия от искания на крайно десни движения за допитвания в цяла Европа, съобщи Би Би Си.

Лидерът на френската партия „Национален фронт“ Марин льо Пен заяви, че Франция също трябва да има право да направи своя избор.

Холандският политик Геерт Вилдерс пък заяви, че Холандия има право да гласува за свой „Nexit“. От италианската опозиционна партия Северна лига заявиха, че „Сега е ред на Италия“.

„Победа за свободата. Както казвам от години, такъв референдум трябва да има във Франция и в други европейски страни“, заяви Льо Пен.

„Благодаря ви Великобритания, сега е наш ред“, заяви Матео Салвини, лидерът на Северната лига. 

Призиви за референдум се чуха и в Швеция, където лидерът на евроскептичната партия Шведски демократи Джими Окесон призова страната също да проведе референдум.

"Сега Шведските демократи ще увеличат натиска върху правителството и ние настояваме Швеция веднага започне да предоговаря споразуменията, с които сме ангажирани. Най-важното нещо за министър-председателя на Швеция трябва да бъде добруването на Швеция, а не това на ЕС. Дори шведите трябва да имат възможност чрез референдум да изкажат мнението си относно членството на страната в ЕС", заяви той.

По статията работи и Милена Трачева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Меркел

    1 0 Отговор
    Браво на "мама" Меркел, отврати цяла Европа с тези "бежанци"(хрантутници) и подкопа, с това си дело, основите на и без това клатещия се ЕС...
  • 2 Шуробаджанака

    1 0 Отговор
    Надали Меркел е виновна за бежанците, отвъд океана е проблема. Америка не иска да има европейски съюз

    Коментиран от #6

  • 3 666

    0 0 Отговор
    Видяха хората, че има измъкване от пипалата на октопода.

    Коментиран от #5

  • 4 Бл Благов

    0 0 Отговор
    След като видят предстоящата такла на британците ще започнат да мислят и искат друго!
  • 5 тот

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    къде е Волен сега да яхне недоволството на българския народ от ЕС? трябва веднага да организира митинг и да събере 500хил подписа за излизане! веднага, спешно
  • 6 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Шуробаджанака":

    не в Америка, а още по-далече е причината, откъм Марс идва и минава транзит през САЩ
  • 7 Гиви Гайкин

    1 0 Отговор
    Сега излизане от ЕС после излизане от НАТО!