Last news in Fakti

24 Юни, 2016 23:32 1 893 0

Ноевият ковчег очаква своя потоп в Кентъки

  • ноев ковчег-
  • кентъки-
  • потоп-
  • сащ-
  • библейски музей-
  • атракция

Репликата в пълен размер на библейския кораб се очаква да бъде завършена в началото на юли

Макар това лято да не се очаква библейски потоп Ноевият ковчег е готов за отплаване в американското градче Уилямстаун, Кентъки, съобщава Ей Би Си.

Реплика в пълен размер на огромния кораба, който Ной построява по поръчение на Бог, за да спаси себе си, семейството си, както и по две от всички живи създания на планетата, се очаква да бъде завършена преди началото на юли.

Мащабният проект, който претендира да е точно копие на кораба от Стария завет, е струвал 100 милиона долара и ще бъде една от атракциите в тематичен библейски парк.

Работниците, наети да изградят Ноевия ковчег е трябвало да подпишат декларация, че са християни и познават стария завет. Според една от точките в декларацията те трябвало да са съгласни, че големият потоп от "Битие" е действително историческо събитие.

Хем обяснява това като заявява "ние сме християнска организация и имаме християнски послания."

Ноевият ковчег се намира само на няколко километра от Музея на Сътворението, в който разказва история за сътворението на планетата Земя, пречупена през призмата на библията.

Посетителите на библейския музей могат да видят експонати като Адам и Ева в Райската градина, които стоят в непосредствена близост до динозаври, които игриво похапват плодове.

Един от най-големите критици на Хам, еволюционистът Бил Най, отхвърля креационните експонати на Хам като библейска пропаганда. Най намира музея за абсурден и исторически неточен, тъй като например динозаврите са измрели дълго преди човешките същества да се появят на Земята.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА