Last news in Fakti

24 Юни, 2016 19:47 3 856 2

Хиляди поискаха независимост на Лондон

  • лондон-
  • великобритания-
  • независимост-
  • петиция-
  • садик хан

Към този момент са се подписали 50 000 души

Хиляди поискаха независимост на Лондон - 1
Снимка: БТА/ AP

Лондон е интернационален град и искаме да останем в сърцето на Европа. Това поискаха хиляди британци, които се подписаха в петиция за независимостта на столицата.

Резултатите от проведения референдум вбесиха десетки хиляди лондончани, които призоваха кмета Садик Хан да обяви града за независим и да подаде молба за членство в ЕС, съобщи „Ивнинг стандарт“.

„Нека си кажем истината – останала част от страната не е съгласна с нас. Вместо да гласуваме различно на всички избори, нека официално се разведен и да бъдем с нашите приятели от континента“, призоваха лондончани.

„Кмете, не би ли желал да бъдеш президент?“, се пошегуваха някои с новоизбрания градоначалник Садик Хан.

Към този момент са се подписали 50 000 души. Социалните мрежи се превърнаха в арена на ожесточени спорове между поддръжниците на оставане и излизане от ЕС. Хаштагът #londependence (независим Лондон) е често срещан.

Факти.бг припомня, че гласоподавателите във Великобритания избраха страната да излезе от ЕС. Близо 60% обаче от лондончани искаха тя да продължи бъдещето си в общността – процент, който е в голям контраст с другите точки на острова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 1 Отговор
    м....л кмет на Лондон,избран от такива като той и те искат да останат в Европа --не благодаря ...
  • 2 иии

    1 1 Отговор
    искат те, де бяхте когато избрахте този кмет МИНДИЛ за шеф на Лондон...циганин...
Новини по държави: