Last news in Fakti

24 Юни, 2016 21:22 2 987 18

Анкара: Британците отвориха кутията на Пандора

  • brexit-
  • турция-
  • великобритания-
  • кутията на пандора-
  • референдум

51.9% от британците избраха Brexit на референдума

Анкара: Британците отвориха кутията на Пандора - 1
Снимка: БТА/ AP

С решението да излязат от Европейския съюз британците отвориха кутията на Пандора. Това написа в Туитър турският вицепремиер Мехмет Шимшек, съобщи „Хюриет“.

„Процесът на деление в Европейския съюз започна. Великобритания първа напусна кораба“, написа пък Нуреттин Джаникли, също вицепремиер на южната ни съседка.

Турският министър-председател Бинали Йълдъръм заяви, че шокиращото напускане на Великобритания трябва да послужи като урок за останалите 27 страни-членки на общността.

51.9% от британците избраха Brexit на провелия се вчера референдум за оставане или напускане на Европейския съюз.

След обявените окончателни резултати британският премиер Дейвид Камерън подаде оставка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ewiak Ryszard

    0 2 Отговор
    Brexit ускори разпадането на ЕС. В Библията се казва: "И [северният цар = Русия от втората половина на ХIХ век (Даниил 11:27)] ще се върне в своята земя с голямо богатство [1945] и ще насочи сърцето си срещу светия договор [враждебност към християните]. И ще действа [висока активност на международната сцена] и ще се върне в своята земя [1991-1993. Разпадането на Съветския съюз и Варшавския договор. Руски войски се завърнаха в страната си]. В определеното време ще се върне [разпадането на Европейския съюз и НАТО. Много страни от бившия Източен блок ще се върнат в зоната на влияние на Русия]." (Даниил 11:28,29а)
  • 2 митетова

    0 0 Отговор
    Великобритания не отвори кутията на Пандора - тя просто даде воля на страха си, от безполезните бюрократични порядки на ЕС, където интересите на някои най-влиятелни личности било Билдерберги и други определят правилата на играта, незачитайки интересите и волята на народите в този ЕС. Лично Меркел отвори в голяма част кутията на Пандора - отваряйки безконтролно врати, които е невъзможно да затвориш, но лошото дошло през тези врати не го изяде Меркел, а населението на ЕС. ЕС е обречен на разпадане, поради демагогията на лидерите му - те го създадоха с едни принципи, а не се спазват. И това ще отврати рано или късно и останалите държави и народите им. Просто ВелиикоБритания бе първата. То е и за чудене - каква е тая демократична общност, където ти се налагат закони директиви от бюрократите в Брюксел, без дори да те питат за мнението ти? Референдума Брексит бе демократичен и е израз на страха на британците не от имигранти толкова, колкото от неизвестните неща, които кефа на ръководителите на ЕС биха натресли на ЕС-страните по тоталитарен, а не по демократичен път. И са прави британците .Още от десетилетия предупреждавах по форуми и дори лично политици да не ни впрягат в пакт, където друг отвън налага волята си, а ние сме само подчинени - даваме си тотално суверинитета, в замяна на пари, лапани от усвояващи обръчи от кръгове... И нищо не печелим нтаселението - то е и видно. Градинките по пустеещите села, стадионите и смяната на тротоарни плочки са за лапкане на парици, а не нещо полезно за икономиката. Голяма демагогия е и в ЕС върха и тук у нас. Така, че Пандора е отворена от мига, когато ЕС даде властта на група бюрократи и лидери, да определят играта. Но това се нарича и тоталитаризъм. Е има и хубави неща в ЕС. Но важните неща, на погрешен коловоз, разсипват и доброто... Като миризливо коки, насред парфюмирана стая...
  • 3 ммММ

    1 0 Отговор
    Какви хапчета пиеш бе, омбре? Земи се обади на доктора да ти ги посмени малко, че не ти действат добре май.
  • 4 ммММ

    0 0 Отговор
    Предния ми коментар беше за Но 1.

    митетова, така е , ама не съвсем. ЕС е резултат на Билдерберги или както там ги нарече, а бюрократите в Брюксел са техни подчинени. Нещо не им върви добре проекта напоследък, ама от разпадането на ЕС и НАТО можем само да пострадаме (по много начини).
  • 5 митетова

    0 0 Отговор
    Ами ние си страдаме и от местните техни лакеи или нашите ЛАПАЧИТЕ от 8 века, ти се плашиш от страдание? Къде ли останаха българите като морал? А нашият морал бе - по-добре смърт, отколкото робско скотски живот! Е, колцина ли българи има вече? Съгласни сте да живеете като роби, като евтини слуги на местни и чужди търтеи, но не сте съгласни да си загубите дори спокойствието в скотският живот? Това ли ви е морала сега? Ами честито ви робство и на български, еврейски, цигански, мормонски, османнки, хитлеристки, ....и най-вече всякакви търтеи паразити на гърба ви, но все ЛАПАЧИ! Честито бе? Митов е паразитче назначено да слушка. И Плевнята също. Ние никога преди до 8 века насам не сме били подлоги, лекета, двулични змии и роби на чужд кеф. Откакто станахте хлъзгави подлизурковци, откакто станахте гъвкави дипломати, а не прями и справедливи хора, България умря. Тя отдавна не съществува, въпреки името. Защото вече морала ви е друг - змийски. Ами ние и така и така я духаме и мрем от простотиите. Тогава какво по-страшно има от това? Или казваш - да си кроткаме надупени докато пръста ни посочи да идем на дръвника? То и Живковият морал бе такъв - да се снишим, докато бурята отмине! Е, такива станахте повечето хора днес - своите бихте прецакали, но спокойствието си на роби не. Тогава защо все плюете или американците или руснаците или други? Не сме ли си криви самите ние - ВСИЧКИ?

    Коментиран от #6

  • 6 Кукунумухакадум ХIII

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "митетова":

    Ти ме подсети за един мноооого стар виц:

    "Двама българи трябвало да ги бесят и ги водели към бесилото.
    Единия бутнал другия и му казал:
    -Дай да се опитаме да избягаме.
    А другият му отговорил:
    -Трай си, че ако си говорим ще ни пребият и ще стане по-лошо!"
  • 7 ммММ

    0 0 Отговор
    Ами криви сме , да почна отзад напред, ама житието и битието българско не се определя само от нас. Какво да направим според теб? Да се дръвчим на Европа ли, на Щатите ли, или на Русия? Или на всички накуп? Последното ще е правилната българска позиция, само кажи как да стане? Засега е по изгодно за България да работи със силните на деня, ама нашите политици съвсем са се самозабравили и гледат само изгода за себе си, не за народа. Кажи сега, като по-умен(умна, умно) какво е правилно да правим, или да говорим?

    Очаквам умно включване от теб:)(както с полага на публичен форум)

    Коментиран от #9

  • 8 ммММ

    0 0 Отговор
    Кукунумуха, вземи си монтирай вица където слънцето не свети, и се включи с нещо по креативно...
  • 9 митетова

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ммММ":

    Отговора е един и няма друг - колективна война не срещу САЩ, Россия, ....а срещу ЛАПАЧИТЕ - БЮРОКРАТИТЕ - ПАРАЗИТИТЕ! Те навред са едни и същи - искат труда ти наготово, натриисат ти законово бюрократични пречки, за да те контролират и да им снасяш, за да паразитират върху труда ти наготово. Те са мутри навред. Узаконяване на справедливи закони и смъртно наказание за рецидиви, крадливди битови бандити и бюрократи крадци! И а се опита някой бюрократ било президент, министър и друг да промени и наруши тези справедливи закони - до стената и с по 2 патрона! Това е ПРАВИЛНОТО! Защото докато разни паразити те мотат и пречат да живееш и работиш за своя полза, а да работиш за тях, справедливост няма да има. Затова и омотват законите в бюрокрация, за да те контролират и ти пречат чрез нея. Ето това е начина. Но не се прилага, за съжаление. Нито русснаци нито американци и други са ни виновни. Виновни сме си самите ние. С овчето си търпение към неправдите. И с факта, че от трима Ганьовци единият е предател, а единият е потенциален доносник за облаги.
  • 10 ммММ

    0 0 Отговор
    Идеалист(ка) си значи. Ами тези описани от теб са навсякъде - във всяка дуржава, парламент, общинска , дуржавна власт, щати, щатски комисии, управления и т.н. Какво следва тогава? Световна революция, прерати, гражданска и световна война? Или имаш по-мъдро и приемливо за всички решение? Може би твърда гражданска позиция по тези въпроси е дборо начало? Не ги обичам тез говеда повече от теб, повярвай ми. За сужаление , те са част както от нашето, така и от световното общество - дето се казва - твои и мои съседи. Какво да ги правим? Да ги изколим и избесим?
  • 11 ммММ

    0 0 Отговор
    А колективния ни дух е много зле, ако не си забелязал(а). Почти съм сигурен, че си дама...

    Коментиран от #12

  • 12 митетова

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ммММ":

    Не съм дама. Лошото е, че и ти и Неутрално сте прави... Системата произвежда ЛАПАЧИТЕ, те си назначават Калинки Лапачи, за да ги подкрепят и така групово си се развъждат. Лошото е, че е малко качественният "матрял", но и доли и горе...и да застане на поста някой свестен, няма гаранция, че след време няма да се корумпира. А тук поне трудно оцеляват на постовете нелобита и некорумпирани по един или друг начин. Точно това прави и идеята за справедлив ред или невъзможна или адски трудно постижима. От, което следва, че и революцията е безполезна, ако няма качественн матрял след нея да застане на постовете. А, да сменим един лапач с друг си е загуба на време. Като да гласуваш за БСП-СДС-ОДС-ГЕРБ-...накрая пак лапачи Калинки остават. Именно и затова не можем се оправи. И си оставаме само с лафчета и коментарии... Но все един ден света ще трябва да се оправи и да се наказват Лапачите - чрез уволнение от постове и да вървят да си вадят лебо с труд...! Защото не върви да се трепеш за паразити и накрая да си умреш оплют от чааветата им пребоядисващи се на червени сини зелени десни леви сиви жълти монархисти центристи но всичките вредни ЛАПАЧИ. Все някой ден тая скапана система трябва да се промени и да стане - който сее и жъне да яде! Тогава живота би бил справедлив! Но сега не е....
  • 13 ммММ

    1 0 Отговор
    От малкото останали сме с будни мозъци, не зомбирани:). Лошото е, че за българите не виждам оправия, освен бруталия. Но не виждам от овчата маса кой ще я започне и довърши (двама сме малко с пушките и ножовете, не мислиш ли?)

    Коментиран от #16

  • 14 ммММ

    1 0 Отговор
    Хубава тема почнахме , под грешна статия ...
  • 15 ммММ

    1 0 Отговор
    Думи на Андрей Луканов, малко преди да го убият навремето (1996 г.)
    " професионалистите на Живков ще управляват Бългрия още 50 години" . Прави си иводите...
  • 16 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ммММ":

    Ще дойде време и ще видиш че изобщо не сте двама .
  • 17 Евлоги

    2 1 Отговор
    Кутията на Пандора други я отварят . Англия само следва инструкциите им , това излизане е планирано . Готви се нещо срещу Европа , дано не е нова Европейска война . Но тези маневри и конфликти са съмнителни .
    Англичаните много добре знаят какво правят .

    Коментиран от #18

  • 18 Тито

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Евлоги":

    И мойто мнение е като вашето-дано не сме прави....
Новини по държави: