Last news in Fakti

25 Юни, 2016 09:02 14 714 20

Британците изтрезняват. Търсят нов референдум

  • великобритания-
  • рерферендум-
  • търсят

Онлайн петиция вече е събрала стотици хиляди подписи

130 000 британци подписаха онлайн петиция, настояваща за повторен референдум за членството на страната в ЕС, съобщи Belfast Telegraph.

Участниците в онлайн кампанията настояват правителството да промени правилата и само победа на референдум с над 60% да бъде приемана като волята на народа. През вчерашния ден 52% от британците гласуваха за излизане на Великобритания от ЕС.

 Според британските закони са нужни 100 000 подписа , за да може предложението за референдум да бъде обсъдено в парламента. Според ТАСС през последните часове петицията вече е събрала 420 000 подписа.

Според някои социологически проучвания срива на финансовия пазар вече е накарал много от гласувалите за Brexit да съжалят за решението си. Слуховете за отцепване на Шотландия и Ирландия само са увеличили притесненията на Острова.

В същото време вече се спекулира, че парите, спестени от членския внос на страната, няма да бъдат похарчени така, както британците очакват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LPG

    0 0 Отговор
    Те може и трезви да са си но американската политика на разцепление(Мир по света) най вероятно е бръкнала в резултатите на острова,на тях не е изгодно да има един силен ЕU i Русия в пакет!
  • 2 tost

    1 0 Отговор
    A бe виждаме ги колко са изтрезнели.............в Слънчев бряг.
  • 3 Гост

    0 4 Отговор
    Браво на британците! Това не е ЕС, а криворазбран хуманизъм, в който освен престъпниците, циганите и педалите, другите нямат права!
    Пък тези 130 000 гласа са толкова далеч от промяна на обшествените нагласи, че статията намирисва на платена!
  • 4 кроко

    1 4 Отговор
    Тва да не е мандра! Референдуми докато резултатите не удовлетворят някои хора - що мислите че в лондон искат оставане - щото там има най-малко англичани. Че и да променят закона така, както им отърва!
  • 5 12345

    3 0 Отговор
    СЕГА ЩЕ ВИДИМ КОН БОБ ЯДЕ ЛИ?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 144

    1 0 Отговор
    Това е оксиморон.
  • 8 Ани Владимирова

    4 0 Отговор
    ГОЛЕМИ ГЛУПАЦИ, СМЕШНИЦИ И НАИВНИЦИ СЕ ОКАЗАХА ТЕЗИ БРИТАНЦИ! ИСКАЛИ НОВ РЕФЕРЕНДУМ... ХА-ХА-ХА! ГЛУПАВИ И ЖАЛКИ БРИТАНЦИ, ТО АКО СТАВАШЕ ТАКА, ВСЯКА СЕДМИЦА ЩЕШЕ ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМИ! КРАЙ, ТОВА БЕШЕ! ЖРЕБИЯТ Е ХВЪРЛЕН, ИЗБОРЪТ НАПРАВЕН, ЩЕ ВЪРВИТЕ САМИ ПО ПЪТЯТ, КОЙТО СИ ИЗБРАХТЕ!

    Коментиран от #11

  • 9 митетова

    2 0 Отговор
    Няма нужда от нов референдум! Просто гласувайте 23-ти Юни като официален ден на лъжата за Великобритания! Ние си имаме тук 1-ви Ейприъл, но го прилагаме всеки ден.... И референдувма ще е невалиден. Абе кво се чудите дали да сте в ЕС или не? ЕС е чудесна идея, но??? му липсват някои справедливи закончета, охрана понеже щом е структура няма само да има бюрократи на хранилка я. И понеже няма как да охраняваш зона със свободно придвижване, самият ЕС се доказа като един вид християнската идея на Йисус, но като геноцзид за местното население поради наприиждащи милиони имигранти - те лапкат парици, ресурси, искат да се устроят, а на практика не става като с Хари Потър и на практика политиците на ЕС ни геноцидират нас - местните народи. Като българските управляващи са - де що хлъцне някой отвън и веднага му дават, подаряват, продават квото му е кеф, ала ако аз или друг бълхарин поискаме на концесия и кредити за летището веднага ще ни отрежат. Бай Ганьовистан е! Придобили сме някаква гейсколесбийска зараза от 8 века и сами се прецакваме якоооо .
  • 10 про

    2 0 Отговор
    Да бяха изпратили Борисов да им брои гласовете в Англия и щеше да им докара резултат по желание и нямаше нужда от втори референдум...
  • 11 БУМ БАМ

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ани Владимирова":

    АМИ ДА ИЗСМУКАХА КАДЪРНИТЕ ХОРА И СЕ СПАСЯВАТ ОТ ТЪРГОВСКОТО СПОРУЗУМЕНИЕ ДЕТ НИ СЕ НАЛАГА СЪС САЩ И СЯ СИ ХЛОПВАТ ВРАТИЧКИТЕЕЕЕ ХИИИИТРОООО...
  • 12 киро

    1 0 Отговор
    GB да се махат от ЕС и на тяхно място да влиза РУСИЯ !!!!
  • 13 antimediator

    3 1 Отговор
    Руските тролове да си мълчат !Единственото което свързва Русия с Англия е числото 5.
    Англия е 5-та икономика , а Русия - 15-та.

    Коментиран от #14

  • 14 БАНК ОФ ТАЙЛАНД

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "antimediator":

    ДА ПО КРАДЕНЕ ОТ БЕДНИТЕ НАРОДИ Е ВЯРНА КЛАСАЦИЯТА ТИ
  • 15 реалиста

    1 0 Отговор
    Тези п.......сами си го направиха. Хайде да се пръждосват от ЕС, че ни писна от постоянните им прищявки това искали онова не искали и т.н. Искали някакви "специални условия и статут" към тях. Е останалите по-големи балъци ли са, че за тях да няма такива "специални нещица"? И без това само глупости правят в ЕС и го дърпат назад и това е под влиянието на господарите им ФАЩ, които нямат интерес от силен ЕС, който да им е конкурент. Айде баста на ингилизите. Да си тоят на онзи мъглив и дъждовен остров. не са ни притрябвали. Още по интересното обаче е, че обединеното кралство ще се разпадне, защото ирландци, шотландци и уелсци искат да се отделят и да се присъединят към ЕС.
  • 16 БАЙ ГАН4О

    0 0 Отговор
    Брей голяма пропаганда данеби и други да поискат референдум сакън ,че ще се развали рахатлъка на продажните управляващи
  • 17 гостИЕ

    0 1 Отговор
    Докато не сменят немската бабичка нема да има оправия, а ще има бежанци и милярди за византийците!!!
  • 18 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Подчовеците от Африка постоянно прииждат от Либия, ако цената на това тая сган да бъде спряна, даже и със стрелба на месо, е да не съм член на ЕС, тогава съм с двете ръце за това страната ми да го напусне, която ще да е тя!
  • 19 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Идеята за европейски съюз е добра,но той отдавна се е превърнал в морално остаряла и неработеща структура:най-малкото уж всички са равни,но някои са по-равни и диктуват на останалите какво да правят.Некадърната политика на "великите" доведе до бъркотия в цяла Европа и британците решиха да излязат от кашата, забъркана не без тяхна помощ.Те ще се оправят,ние да му мислим - в какъвто и съюз да се напъхаме, винаги се оказваме на губещата страна! А не сме единствената малка държава,за да се оправдаваме с това...
  • 20 ХАахахахХАХаха

    0 0 Отговор
    А после може ли още една петиция и после още една и още една и така без край .... Какъв е смисълът? Това сигурно е петиция на гурбетчии ...
Новини по държави: