Last news in Fakti

25 Юни, 2016 10:53 1 380 1

Европа се превърна в заложник

  • европа-
  • заложник-
  • мартин шулц

Мартин Шулц атакува борбите в Консервативната партия на Великобритания

„Европейският съюз беше взет заложник на вътрешните борби на Консервативната партия на Великобритания.“ Това заяви председателят на Европейския парламент Мартин Щулц, цитиран от Би Би Си.

През вчерашния ден 52% от британците гласуваха тяхната страна да напусне ЕС. Според Шулц решението за референдума на британския премиер Дейвид Камерън през 2013 г. е било част от неговите „партийни тактически преговори“.

Камерън вече обяви, че ще подаде оставката си до края на годината.

„Цял континент е заложник на вътрешнопартийни отношения в Консервативната партия на Великобритания“, допълни Шулц.

Днес се провежда спешна среща на външните министри на 6-те страни-основателки на ЕС. Тя беше свика от германския външен министтър Франк – Валтер Щайнмайер в Берлин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    0 2 Отговор
    Е, Мартин е склонен малко да преувеличава! Близо половината от континента Европа не само че не е взет за заложник, ами седи гледа сеир и се кефи на случващото се!:) Предполагам че сега в Кремъл кипи къртовски труд за да се отговори на въпроса:Как да извлечем полза от цялата работа? Може да бъдете сигурни че ще намерят не един, а повече верни отговори!:) Те, тия в това отношение ги бива! Хич няма да се изненадам, ако присъдят на Дейвидчо някое от най-големите Руски държавни отличия придружено с прилична парична награда и даване на Руско гражданство!:) Няма да е голяма изненада и това че той ще приеме!:) Все пак това е голяма чест! Руснаците не раздават подобни неща на чужденци, освен при особени случай! За разлика от България например!:)
Новини по държави: