Last news in Fakti

25 Юни, 2016 12:43 3 255 3

Ердоган бръкна в раната на ЕС

  • реджеп ердоган-
  • великобритания-
  • ес

Според него ако Съюза не се реформира, следващи излизания от него ще са неизбежни

„Виждам решението на народа на Великобритания като началото на нова ера.“ Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от The Express Tribune.

Той коментира резултатите от референдума във Великобритания, на който британците решиха да гласуват за излизане на своята страна от ЕС.

„Като целия свят, ние очаквахме други резултати. Проблемът не е в Турция, а в ЕС“, допълни Ердоган. Той коментира факта, че поддръжниците на Brexit използваха като аргумент в своя полза евентуалното членство на Анкара.

Според Ердоган други отцепвания от Съюза ще са неизбежни, ако ЕС не промени своите политики, спрямо имигрантите, ислямофобията и расизма в Европа.

„Ако ЕС продължава по пътя на задълбочаване на вътрешните си противоречия и несправедливост, следващи излизания от него са неизбежни“, заяви Ердоган.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 противоречия и несправедливост

    0 0 Отговор
    "че поддръжниците на Brexit използваха като аргумент в своя полза евентуалното членство на Анкара"

    Това е фундаментална причина - диктаторска република с имперски амбиции населена с ислямисти-радикали НЯМА място в ЕС! След тези споразумения с бежанците е нормално умните да гледат да се отърват бързо от капана да плащат на Турция милиарди, за да се въоръжава и да обучава терористи
  • 2 Бл Благов

    2 0 Отговор
    Тоя пак кой го пита? Той нали оправи Турция та сега иска акъл на ЕС да дава. Аман бе султане, гледай си своята кочина. Да те пита човек защо толкова рита да го приемат в ЕС.А британците как няма да изтрезнеят като вече цените в суперите им скачат и кралицата ,която си помисли че може да възроди отново империята ,ама грешка ,тя по вероятно ще се разпада. Само подлите американци ликуват!
  • 3 Европеец

    0 0 Отговор
    Трябват реформи и то спешни.Спиране на всякакви ислямски емигранти спиране на каквито и да е преговори с Турция.Въвеждане на справедлива социална политика,никакви помощи за мързеливци живеещи цял живот на помощи и раждащи деца.
    Трябват и реформи в образованието.Да се намали броя на студентите изучаващи не инженерни дисциплини и да се стимулират съответно инженерните и свързаните с наука и медицина.
    Лаладжии има достътъчно.
    И толерантност към религии проповядващи насилие и подтискане на жените не трябва да има.
    И да бъдат намалени Евро Бюрократите лапащи по 20 000 евро месечни заплати.
Новини по държави: