25 Юни, 2016 14:11 11 834 14

ЕС няма да се церемони с Великобритания

  • ес-
  • brexit-
  • великобритания

Призиви за възможно най-бързо започване на преговорите за напускането на страната

ЕС няма да се церемони с Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Държавите от ЕС настояват Великобритания да започне скоростни преговори за напускането на Съюза, съобщи Би Би Си.

Това стана ясно по време на срещата на външните министри на 6-те страни - основателки на Съюза в Берлин. Германският външен министър Франк – Валтер Щайнмайер заяви, че преговорите трябва да започнат „възможно най-бързо“. Според него това е нужно, за да могат „европейските страни да се фокусират върху бъдещето си“.

На срещата присъстваха представители на Германия, Франция, Италия, Белгия, Люксембург и Холандия.

Първата среща на ЕС без Великобритания ще се проведе в сряда. На предния ден британският премиер Дейвид Камерън ще трябва да проведе разговори с ръководството на ЕС.

В същото време външният министър на Франция Жан – Марк Еро заяви, че Великобритания трябва да излъчи нов премиер възможно най-скоро. Камерън заяви, че ще подаде оставка през октомври.

„Нужно е да бъде определен нов премиер. За това са нужни няколко дни. Няма нужда от забавяния“, заяви Еро.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    5 3 Отговор
    Това ,че един от островите имал кралица,а другите-не,изобщо не е повод за чувство за превъзходство.Аре Шотландия с 90% от нефта и газа в Сев. море,Ирландия и другите/не се сещам в момента за малките им имена/ да се отделят ат Великобритания и останат в ЕС,пък да видим как "добрата стара Англия" ще се превърне в братче на "добрият стар Съветски съюз" ,развявайки знаме с надпис "РУЖЬО ЕСТЬ,ДЕНГИ-НЕТ"!

    Коментиран от #5

  • 2 Сори

    1 3 Отговор
    Еврочиновниците ЗЛОБЕЯТ срещу решението на Англия да ПАРЯСА ЕС ...Ще им правят ВСЕВЪЗМОЖНИ МРЪСОТИИ....само че това не е България а Англия...С това злобеене ще покажат истинското си лице и ще подтикнат и други държави да напуснат ЕС.
  • 3 Бл Благов

    4 0 Отговор
    По-бързото напускане на Великобритания от ЕС е жизнено важно за ЕС. Така негативите за ЕС са по-малко ,а и британците няма да са свикнали с отнетите привилегии и напускането от ЕС ще е болезнено за тях. Другите които искат напускане ще разберат какво е като се "обърне меча" и ще запеят друга песен. Никой не трябва да се моли да остане в ЕС ,който иска прав му път.Това е правилната и решителна линия!
  • 4 Гостер

    4 0 Отговор
    Вече хич не им се излиза !
  • 5 Бай хой

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Охо манго, пак стинки сънуваш.

    Малко то ти мозъче не може да разбере че шкотландците не са за ЕС а против англия.

    Саше, ако в англия бяха гласували за ЕС, то алкохолиците щяха да са против. Просто това е един добър повод да се освободят от колониалиста.

    Коментиран от #6

  • 6 кучето шаро

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Научи се да пишеш , Хой Бай .
  • 7 про

    1 1 Отговор
    Не я мислете Англия . Тя ще се оправи...Не случайно е владяла половината свят...Редно е и ние да напуснем ЕС през 2021год. когато ни спрат евросубсидиите...Ще плащаме Такса ..без да получаваме...Не може така...
  • 8 БАЙ ГАН4О

    1 4 Отговор
    Трябва и в България да се направи референдум .Англичаните постъпват много мъдро.Евросъюза си изпя песента.Брюксел е сборище на корумпирани чиновници това е истината колкото и да ви се неще капиш
  • 9 Plovdiv

    2 3 Отговор
    След някоя и друга година, когато половината държави се засилят да напускат, и с тях ли няма да се церемоните?...
  • 10 СТИГА

    1 0 Отговор
    Стига сте се вживявали на политици.Хората са 500 години напред , като говориме за инфраструктура и икономика . БОЛИ ГИ К*.А ЗА ЕС.Само ние тъпите говеда слушаме чалга ,е*..м малки п*тки и се интересуваме от другите държави повече отколкото от нашата собствена.
  • 11 владо

    0 0 Отговор
    Очакваше се...с влизането на България да започне разпада на ЕС.
  • 12 гост

    0 0 Отговор
    бОЙКО каза - накрая ще останат само Румъния, България и Гърция
  • 13 някой си там

    0 0 Отговор
    ей това булгара голяма раота бре разбира т всичко ва
  • 14

    0 0 Отговор
    Ша напиша нещо сега, което и Хемингуей не може да напише:- НИ МИ ДРЕМЕ, ЛАБАВО.......
Новини по държави: