25 Юни, 2016 18:01 6 004 2

Мръсната тайна на "беглец" от Аушвиц

  • беглец-
  • аушвиц-
  • тайна

Оказва се, че той никога не е лежал в лагера

91-годишен мъж, който с години е изнасял доклади пред училищни групи, твърдейки че е беглец от Аушвиц заяви, че всъщност никога не е лежал в лагера на смъртта, съобщи CBS.

Джоузеф Хърт от Пенсилвания обясни, че е използвал „лоша преценка и дефектни разсъждения“, за да разкаже историята на засегнатите от нацизма.

„Извинявам се на всички, които може да са пострадали от моите описания на предполагаемия ми живот в Аушвиц. Никога не съм бил затворник там. Нямах намерение да омаловажавам или засенчвам събитията, случили се там, претендирайки, че съм бил лично ангажиран в тях“, написа Хърт в официално изявление.

Това стана след лекция на Хърт пред ученици в Ню Йорк. Учителят по история Анрдю Рийд бързо се усетил, че много от твърденията на Хърт не съвпадат. Той провел собствено разследване и установил, че лекторът лъже. След това разпространил дълго писмо, в което обяснява лъжите на Хърт.


Измамникът признава, че е посетил Аушвиц няколко години след края на Втората световна война. Хърт останал поразен от видяното там и решил да разпространява историята на лагера.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 javorrrrr

    2 0 Отговор
    Мошеник

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.